Grand Prix Británie 250

Jorge Lorenzo získává další vítězství v závodě čtvrtlitrů, Jakub Smrž po třech pádech dnes získává další body do celkové klasifikace.

Jorge Lorenzo se raduje z vítězství v zahajovacím závodě Grand Prix Británie, kterým byl závod třídy 250 ccm. Lorenzo nakonec o 6,257 sekundy porazil Alexe de Angelise. Na třetím místě projel cílem Hiroshi Aoyama, který tak pro továrnu KTM získal další pódiový úspěch.
Na čtvrtém místě projel cílem Roberto Locatelli, jenž za svými zády přivedl pátého Héctora Barberu. Nakonec šestý projel cílem Andrea Dovizioso, jenž dlouho jezdil společně s Jorgem Lorenzem ve vedoucí skupině. Pád Doviziosovi znemožnil nejen zisk dalšího pódia, ale i ukončil šňůru pódiových výsledků, která se tedy u tohoto jezdce zastavila na čísle osm. Dovizioso tak nevyrovná letitý rekord Tony Manga, který v osmdesátých letech dokázal získat pódium v prvních deseti závodech sezóny. Na sedmém místě přijel do cíle dnešního závodu Yuki Takahashi, osmý byl Sylvain Guintoli a devátý Anthony West. Desítku nejlepších uzavřel Marco Simoncelli, který těsně před cílem havaroval a do závodu tak musel opět svůj stroj roztlačovat.
Na jedenáctém místě dokončil závod Jakub Smrž, který však dnes zejména v prvních kolech nepodal velmi působivý výkon. Kuba se po startu a třináctém místě v prvním kole, propadl ještě o další čtyři pozice dále do startovního pole. V tuto chvíli jezdil časy až o tři sekundy horší než časy vedoucích jezdců. S postupem závodu se dokázal Kuba prosadit až na třinácté místo. Pády Poggialliho a S. Aoyamy ho nakonec dopravili k zisku pěti bodů. Poslední body dnes brali dvanáctý Aleix Espargaro, třináctý Shuhei Aoyama, čtrnáctý Jules Cluzel a patnáctý Andrea Ballerini.
V celkovém pořadí nadále vede Andrea Dovizioso (159 bodů), ovšem druhý Jorge Lorenzo (158) již ztrácí pouze jeden bod. Třetí je nyní Alex de Angelis, který po rozpačitém startu sezóny dokázal nyní čtyřikrát v řadě stanout na cílovém pódiu. Náš Jakub Smrž je se 32. body na 13. místě.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist