Grand Prix Austrálie pohledem našich pilotů

Na Phillip Islandu se opět představili tři naši reprezentanti, když stálé účastníky čtvrtlitrové kategorie Karla Abrahama a Lukáše Peška doplnil Jakub Kornfeil ve stopětadvacítkách.

Kapitoly článku

Karel Abraham


Abajovi se celý závodní víkend na Phillip Islandu skvěle dařilo, když se v podstatě stále držel v blízkosti elitní desítky (1. volný – 9. čas, 2. volný - 13, kvalifikace – 11, warm-up - 5). Skvělou formu dokázal prodat i v závodě, když se hned po startu zabydlel ve skupince bojující o šesté místo. Skvělé souboje předváděl hlavně s loňským mistrem světa stopětadvacítek Mikem Di Megliem a lídrem letošní tabulky Hiroshim Aoyamou. V této grupě byli dále Hector Faubel, Ratthapark Wilairot a také Jules Cluzel. Právě tenhle Francouz se ale snažil přespříliš a jeho jízdu ukončil pád. Bohužel to bylo právě v kole, kde tvrdě havaroval exmistr světa Roberto Locatelli a protože on i jeho motocykl zůstali ležet na trati, závod byl červenou vlajkou ukončen. Přestože se Abaja v té chvíli nacházel na čtvrté pozici, byly samozřejmě započítány výsledky z předcházejícího kola, kdy se Karel nacházel na šestém místě – i tak je to ale super výsledek a po dvou sedmých místech také vylepšení jeho top umístění. Celkově je na patnáctém místě, když nasbíral rovných šedesát bodů.


A jak závod viděl samotný Karel Abraham? “Jsem šťastný, že jsem zajel tak dobře, byl to napínavý boj. Důležité bylo, že jsem se v první zatáčce dostal do skupiny, která bojovala o pořadí v první desítce. Nejvíce soubojů jsem svedl s Aoyamou a Di Megliem, snažil jsem se prosadit a nemyslet na to, že Ayoama vede šampionát. Když jsem se před ně dostal na čtvrté místo a čekal další bitvu, objevily se červené vlajky a závod skončil. Možná to ale bylo lepší, protože Ayoama musel útočit a mohlo mezi námi dojít ke kolizi.”

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist