Grand Prix Argentiny 2013?

Pokud máme věřit argentinským novinám El Liberal, tak by se v létech 2013-2015 měl jet jeden ze závodů seriálu Grand Prix na okruhu Las Termas de Rio Hondo-Circuit v provincii Santiago del Estero.

Promotér MotoGP firma Dorna hledá celkem pochopitelně neustále nová místa, kde by se mohly jet v budoucnosti závody MotoGP, neboť zúčastněné továrny chtěji své biky prezentovat stále v nových a nových destinacích. Mnoho nových okruhů se v minulých rocích o závody Grand Prix ucházelo a i nadále uchází. Tentokráte jde o trať "Las Termas de Rio Hondo-Circuit" v Argentině.

Jak píší místní noviny "El Liberal" mohl by se jeden ze závodů v roce 2013 konat právě na výše uvedeném okruhu. To by prý měla Dorna oficiálně potvrdit v příštích dnech. Přes 10 roků se už závod Grand Prix Argentiny nejel, naposledy to bylo na "Autodromo de Buenos Aires" v roce 1999 jako finálový závod celé sezóny a v královské kubatuře vyhrál Kenny Roberts jr. na Suzuki před Maxem Biaggim a Norickem Abem (oba Yamaha).
Začátkem dubna byli na inspekci na tomto okruhu Carmelo Ezpeleta und Co. a dle novin El Liberal byli opravdu nadšeni, jak píše místní tisk. Pravdou ale také je, že okruhu chybí některé bezpečnostní zóny a to vše se teprve musí vybudovat. Jedná se třeba o most, aby rychlá sanitka mohla vjet doprostřed okruhu bez toho, že by musela jet přes trať samotnou. Rovněž některé úseky tratě se musí přebudovat, aby mohla být trať homologována pro závody MotoGP.

Argentinské noviny El Liberal dále píší, že smlouva s Dornou by měla být podepsána na 3 roky, tedy od 2013 do 2015. V současné době se na okruhu pilně pracuje, aby byla trať připravena na eventuální závod MotoGP. Současně se pracuje na zlepšení infrastruktury v okolí Las Termas de Rio Hondo-Circuitu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist