GRAND PRIX 250 ccm do sve druhe poloviny

Ital Andrea Dovizioso na tovarni Honde italskeho tymu Humangest se sice pouze jednou letos radoval z vitezstvi, ale jelikoz pravidelne dojizdi do cile na podiovych umistenich - ve vsech dosavadnich 8 zavodech - tak jeho naskok na pronasledovatele neni sice velky, ale zatim dostacujici.

Mlady Spanel Jorge Lorenzo na tovarnim motocyklu Aprilia tymu Fortuna Lotus uz sice letos ctyrikrat vyhral, ale take dvakrate nebodoval. Jeho ztrata na "Doviho" je momentalne 16 bodu, naskok na tretiho Yuki Takahashiho - tymovy kolega leadra teto kubatury - pak 34 svetovych bodu.
Za Takahashim nasleduje jako 4. Yukiuv krajan, Hiroshi Aoyama na Red Bull KTM (- 7 bodu za Takahashim, - 56 za Doviziosem).
Oba dva piloti na Aprillich, Alex de Angelis ze San Marina a prijemne prekvapeni teto sezony Ital Roberto Locatelli - na lonske tovarni Aprilii, nasbirali doposud po 91 bodech a deli se spolecne o 5. a 6. misto prubezne klasifikace.
A Top - ten teto tridy doplnuji Spanel Héctor Barbera (7. - zisk 78 bodu), ktery byl nyni zraneny, na Fortuna Aprilii, dale Francouz Sylvain Guintoli (8. - se ziskem 51 bodu) na Semi-Aprilii, Ital Marco Simoncelli (9. - zisk 49 bodu) na Gilere a konecne nejlepsi soukromnik Anthony West (10. - 42 bodu) z Australie, rovnez na Aprilii.
Dlouho se v Top - ten drzel i cesky jezdec Jakub Smrz z ceske staje Cardion AB Motoracing. Ovsem tri nuly po sobe katapultovali sympatickeho Jihocecha a jeho Aprilii az na 15. misto prubezne klasifikace. Kuba, jak jiz receno, bud dojede do 10. mista, nebo spadne, coz je jeho letosni bilance 50:50. Ovsem skupina pred nim je rozhodne k porazeni: Shuhei Aoyama (+ 11 bodu) na Repsol Honde, Alex Debon (+ 8) na Aprilii, Martin Cardenas (+1) - nahradil Porta a sedla nyni tovarni Repsol Hondu a ex-mistr sveta Manuel Poggiali (+1) na druhe Red Bull KTM.
TAKZE SERIE TRI NEUSPESNYCH ZAVODU JE UZ ZA KUBOU A MI BUDEME VSICHNI DRZET PALCE DO DRUHE POLOVINY SEZONY.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist