GP Velké Británie - sobota

Matia Pasini získal pole position třídy 125, ve které se vůbec nedařilo našemu Peškovi.

125 ccm – 2. kvalifikace
Matia Pasini vyhrál svou další kvalifikaci, když dnes s časem 1:37,399 triumfoval na britském okruhu Donington Park. Druhý skončil v kvalifikaci na Grand Prix Velké Británie Simone Corsi, jenž za Pasinim zaostal o 0,447 sekundy. Třetím místem se prezentoval Tomoyoshi Koyama a čtvrtým vedoucí jezdec celkové klasifikace Gabor Talmacsi.
Na pátém místě se kvalifikoval Sergio Gadea, šestý skončil Héctor Faubel, sedmý Pablo Nieto a jako poslední ve druhé řadě osmý Alexis Masbou. Desítku nejlepších poté doplnil domácí Bradley Smith a desátý Joan Olive.
Našemu Lukáši Peškovi vůbec kvalifikace nevyšla a s časem 1:39,267 se postaví až do šesté startovní řady, která mu patří za 21. kvalifikační čas.
MotoGP – kvalifikace
Američan Colin Edwards zvítězil v kvalifikaci na Grand Prix Británie, když časem 1:28,531 odsunul na druhé místo svého týmového kolegu Valentina Rossiho. Třetím jezdcem v této kvalifikaci byl Španěl Pedrosa, kterého následoval jeho týmový druh Hayden a poté současná jednička Ducati a vedoucí jezdec celkové klasifikace Casey Stoner. Šesté místo a tím ještě pozici ve druhé startovní řadě, vybojoval další americký pilot John Hopkins.
Sedmý skončil Carlos Checa, osmý Randy de Puniet a devátý Marco Melandri. Čtvrtou startovní řadu vytvoří desátý Toni Elías, jedenáctý Shinya Nakano a dvanáctý Chris Vermeulen. Do páté řady se postaví třináctý Loris Capirossi, čtrnáctý Alex Hofmann a patnáctý Alex Barros, šestá řada bude poté tvořená ze šestnáctého Guintoliho, sedmnáctého Westa a osmnáctého Tamady. Sedmou řadu vytvoří devatenáctý Kurtis Roberts, jenž také celé startovní pole uzavře.
250 ccm – 1. kvalifikace
Alex de Angelis vítězí v kvalifikaci na závod čtvrtlitrů. Svým časem 1:32,391 odsunuje o 0,410 sekundy na druhé místo Jorge Lorenza. Třetí skončil Julian Simon a čtvrtý Alvaro Bautista.
Druhou řadu zítřejšího startu úvodního závodu vytvoří pátý Mika Kallio, šestý Andrea Dovizioso, sedmý Marco Simoncelli a osmý Héctor Barbera. Na devátém místě se ještě do nejlepší top ten vešel Thomas Lüthi, celou top ten poté uzavřel Horishi Aoyama.
Stejně jako ve třídě 125 ccm, tak ani ve dvěstěpadesátkách se českému zástupci vůbec nedařilo. Karel Abraham skončil jako poslední ze stálých permanentních jezdců, když za jeho 24. místem byl již pouze Španěl Vazquez, Brit Markham a trojice jezdců, kteří se do závodu nekvalifikovali. Časy ovšem nejsou mnoho vzdálené od první dvacítky a tak pokud Karel předvede tradičně dobrý start, může být výsledek nakonec povzbuzující.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist