GP Velké Británie: Abraham v kvalifikaci šestý!

Špičkového výsledku dosáhnul český motocyklový závodník Karel Abraham v kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie. Na suché trati okruhu Silverstone zajel čas 2:04.151 a na startu zítřejšího závodu bude stát ve druhé řadě. Pro českého závodníka je to nejlepší umístění v kvalifikaci v letošní sezoně MotoGP.

„Ze začátku jsem jezdil kolem desátého místa a snažil se zrychlovat. V jednu chvíli jsem byl za Bautistou a postupně jsem se k němu přibližoval. Nečekal jsem, že bych mohl dosáhnout času, který by mi zajistil start z druhé řady. Každopádně jsem s tímto výsledkem velice spokojený, protože jsem do toho dal vše,“ konstatoval Karel Abraham, jenž na nejrychlejšího Caseyho Stonera na Hondě ztratil 2,131 vteřiny.
 
Stal se ale nejrychlejším jezdcem na motocyklu Ducati. Druhý nejrychlejší Nicky Hayden na Abrahama ztratil 0,153 vteřiny, dosud nejúspěšnější závodník na Ducati Valentino Rossi skončil v kvalifikaci až na třináctém místě se ztrátou 1,630 vteřiny na Abrahama a 3,761 vteřiny na nejrychlejšího Stonera. 

Výborný výsledek v kvalifikaci je pro Abrahama obrovským úspěchem. „Vím, že umím jezdit konstantní a rychlé časy, ale v kvalifikaci nedokážu zajet to jedno opravdu rychlé kolo. Ostatní jezdci na závěr zrychlí, já ne,“ stýskal si brněnský závodník ještě před pár týdny. 

Dosud skončil v kvalifikaci nejlépe na dvanáctém místě, do závodu nikdy nestartoval z lepší než čtvrté řady. Právě horší časy v kvalifikaci spolu s nepovedenými starty českého jezdce v letošní sezoně několikrát odtrhly od rychlejších skupin jezdců, se kterými mohl bojovat o nejlepší umístění. 

„Na startu zítřejšího závodu budu určitě nervózní. Doufám, že dosáhnu výsledku, se kterým budu spokojený já i tým,“ dodal Karel Abraham.

Do závodu neodstartuje další nováček v seriálu – domácí Cal Crutchlow. V kvalifikaci si při tvrdém pádu zlomil levou klíční kost. Je už třetím jezdcem nejprestižnější třídy, kterého stejné zranění v sezoně postihlo. Jeho týmový kolega Colin Edwards musel vynechat závod v Barceloně, Španěl Dani Pedrosa vynechává po pádu v Le Mans už druhý závod.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist