GP Valencie – Titul slaví Lorenzo s Kentem, Kornfeil třetí

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
AKRO (-498) napsal 26.11.2015 v 00:07

Krásně a takticky zajetý závod všemi třemi Španěly! Tak se má jezdit, když jde o titul! Lorenzo je ZASLOUŽENĚ Mistr světa!

Tomas_81 (105) napsal 12.11.2015 v 18:42

balsa >
1) Co třeba aby to nevypadalo tak okatě? Nebo máš pocit že když stáhnul v posledním kole cca vteřinu a zajel nejlepší kolo,že do té doby neměl celej závod kvůli plné nádrži na víc. Takhle s Rossim až do posledního kola někdo byl a body mu vzal i tak když se vklínil mezi něj a Lorenza. A MM byl tím pádem tak trochu z obliga dokud na to nebylo poukázáno.
2) V Sepangu si Rossi volil stopu,což najednou bylo vyvezení soupeře a trest. Jelo se dost pomalu a rovně Rossi měl čas se na něj x krát podívat a MM kterej tolik chtěl jet pro co nejlepší výsledek v ten moment nemoh zabrzdit a objet ho z druhé strany,musel to naklopit rovnou na něj že. A za to že jej i podle vedení závodu zdržoval,za to se trest udělit nedá.
A ještě ti přidám za 3) V Sepangu chtěl MM zajet co nejlepší výsledek jako vždy a předjížděl se s Rossim i když čistě,ale předjel ho prakticky kde chtěl,prostě na to měl bejt rychlejší. Ve Valencii se ten samej "závodník" (v uvozovkách pro to že závodník závodí aby vyhrál nebo dojel co nejlíp on sám) držel za zadkem JL a za celej závod se ho předjet nepokusil,možná najednou bral ohled na to že někomu šlo o titul. Navíc když je dotáh v té době o hodně rychleji jedoucí Dani a pokusil se předjet byl před nim z5 na to tata...tak že tady máš jeden pohled na věc ve vší slušnosti i když trochu z druhé strany než se na to díváš ty.

mmlmike (120) napsal 10.11.2015 v 15:20+1

@ Balsa ad2) Ty jsi asi slepec, ne? Pokud jsi ten milionkrát opakovaný záznam ze Sepangu ještě neviděl, tak si jej pusť třeba tady https://www.youtube.com/watch?v=hhhUk30XhVQ a zkus najít, kde byl Marquez vyvezen Rossim MIMO TRAŤ. To že sebou flákl po sklopení motorky do Rossiho a po zadku vyjel ven už není Rossiho zásluha. A pokud byl Rossi trestán za 'irresponsible driving', měl Marquez za předešlý výkon vyfasovat minimálně to samé. Že se oba nerozbili není rozhodně proto, že by se málo snažil.

SuperSic58 (1307) napsal 09.11.2015 v 21:26

bukvice motorsportu zdraví své 4procentní ministádečko fandů




Carom (185) napsal 09.11.2015 v 15:11

jednu stařenku chránili, druhou pouštěli. To jsou mistři světa:)

dave2001 (-2) napsal 09.11.2015 v 14:59-1+1

Hlavně Rossi jel hladce jak nůž máslem jako by ti soupeři tam ani nebyli, dokonce ho spíše pouštěli, jak stařenku v šalině,za starých časů. A to je už samozřejmě v pořádku

balsa (-5) napsal 09.11.2015 v 14:19-2+1

Vsichni zastanci Rossiho se tady vyhybate jednoduche otazce.
MM svym konanim pridal v australii +5 Rossimu.
Tak to proste je. Tzn. celou toto frasku odstartoval Rossi.
To co se delo potom je neodiskutovatelne humus, intriky a poskozeni vseho slusneho a fairplay...
Ale zamyslete se s chladnou hlavou co bylo pricinou.
Diky

Carom (185) napsal 09.11.2015 v 14:12

Nečetl jsem všechno, a tak možná to tady padlo: Lorenzovi se podařilo pár husarských kousků. Stal se mistrem světa. Zdeklasovat Rossiho a zabránil, aby se stal legendou legend, tj. mistrem světa v 36 letech, 10. titul po několika nepovedenejch letech atd. Věděl (a kdo ne) jak po tom Rossi toužil.
MM, ač měl našlápnuto k převzetí role mediálního mága v Motogp po Rossim, si to celkem díky této frašce pěkně p...l. A to JL taky hraje do karet. Sám JL moc fans nemá, těm to asi zase tak vadit nebude, protože to jsou hlavně odpůrci Rossiho z podstaty. Takže JL přivítá MM v klubu Caseyho Stonera. Tj. tihle vyhrávají, ale stejně se řeší Rossi. Kdoví jestli tohle MM a Honda domysleli. Nevěřím totiž, že to byla akce jen MM. Honda to musela schválit, ne-li se na tom přímo podílet anebo dokonce iniciovat.

Skrunch (1403) napsal 09.11.2015 v 13:30

to Dib: asi tak nějak. Že se dějí různě sračky a hlavně ve sportu, kam to nepatří už vůbec, mám snad o tom mlčet a nechat si sypat bláto na hlavu?? To by nikam nevedlo a potřeba na tyto věci upozornit.

Dib (1) napsal 09.11.2015 v 12:47

@mixo: VR neni blbec (na tom se asi vsichni shodneme) a myslim, ze si pred tou tiskovkou vemi dobre rozmyslel jestli s tim pujde ven nebo ne. Za situace kdy Yamaha byla pomalejsi nez Honda a on si MYSLEL, ze MM zacal jezdit proti nemu to bylo asi to jedine co mohl udelat. Kdyz rozeberes vsechny moznosti z pohledu VR (JE/NENI to pravda x PUJDU/NEPUJDU s tim ven) tak ti vyjde:

1. JE to pravda a PUJDU s tim ven => vsichni se na to zameri a budou na to davat bacha a je MOZNE, ze to MM bud prestane delat uplne nebo nebude delat tak okate, mozna ujezdim titul kdyz se mi nebude plest pod kola
2. JE to pravda a NEPUJDU s tim ven => nepomuzu si, MM to bude delat dal jen to budu vedet jen ja a muj tym, titul je v pr...i
3. NENI to pravda a PUJDU s tim ven => riskuju velkej hate a ztratu pratelstvi nekoho kdo tvrdi ze jsem jeho idolem. Pokud se do toho nebude v dalsich zavodech MM michat a pojede si svoje na vitezstvi, jak by to spravne melo byt, tak to bude fair fight mezi mnou a JL a pripadne se muzu posezone MM omluvit
4. NENI to pravda a NEPUJDU s tim ven => nikdo nebude mit ani tuseni co se mi behem sezony honilo hlavou, vyhral ten lepsi a ja se jdu nechat vysetrit pro paranoiu

Obe moznosti v kombinaci 'PUJDU s tim ven' byly pro VR 'pravdepodobne ziskove' z hlediska boje o titul a tim, ze by nerekl co si o tom mysli, o cem je presvedcen, ze se deje, tak by si nijak nepomohl. Jenze MM zareagoval jak zareagoval, trosku mi to pripomnelo reakci rozmazleneho ditete kteremu vzdy vsechno proslo a ted na nej nekdo ukazal a svou dalsi jizdou to vsem nadherne potvrdil. Pokud to nedelal uz v Australii a bylo to krive obvineni, tak to zjevne delal v Malaysii a ovlivnoval boj o titul. A je uplne jedno jestli ho k tomu slova VR postrcila nebo ne, proste to delal a to je bohuzel to co motosport poskodilo nejvic

spousta lidi tu pise, jaka je VR placka, ale vetsina ani tu tiskovku nevidela natoz aby ji rozumnela (ikdyz zorvna jejich anglicitne musi snad rozumnet kazdej )

jeste jinak: predstav si, ze delas nejaky sport a jsi presveden, ze se deje nejake svinstvo vuci tobe (rozhodci, domluva souperu, apod...) a je MOZNE do toho jakkoliv vstoupit, upozornit na to, zvysit sve sance a doufat, ze se cela situace ocitne pod drobnohledem..., tak to udelas. Hraju volejbal, nizsi sranda soutez na antuce a parkrat uz se stalo, ze na predposledni zapasy souteze ve kterych se rozhodovalo o postupu ci sestupu prisel na pozadani delegat. Na posledni kola je to uz samozrejmost.

mixo (6) napsal 09.11.2015 v 12:44

balsa...spustila to Austrálie,on měl ten pocit už tam,tak to řekl na tiskovce a začaly se dít věci nevídané,což akorát potvrdilo to ,že měl pravdu

balsa (-5) napsal 09.11.2015 v 12:24-1

To Dib: muzu se te zeptat, proc tedy MM v australii predjel JL v posledni zatacce a pridal tim Rossimu +5 bodu. Jednoduse tomu nerozumim, proc by to delal, to popira uplne vse.
Nemel nahodou vas buh Rossi radeji jednoduse vyhrat nejaky z poslednich zavodu misto fnukani, a bylo by vsem martanskym teoriim ucineno za dost?
Diky

Dib (1) napsal 09.11.2015 v 12:22

@balsa: pokusim se slusne a s nadhledem

1. podivej se jak v Australii za cilem VR dekuje MM, ze vyhral, to jeste nevidel vypis casu a analyzu zavodu, kterou si vsechny tymy delaji. Pak ve ctvrtek na tiskovce rekne, ze JL ma noveho podporovatele (doslova supporter) a tim podporovatelem je MM. Vsichni si tukaj na hlavu, me to taky hlava nebrala, pak jsem si to cele pustil znovu, mrknul na casy na kola a je to tam. Jak uz jsem psal MM jezdi jen a pouze na MM! To, ze docasne mel s JL stejny cil (aby VR nevyhral titul) neznamena, ze tomu tak bude i v budoucnu.
2. v poslednich zavodech byla Honda JASNE lepsi nez Yamaha, coz byl velky rozdil oproti zacatku sezony. A MM JASNE nejrychlejsi jezdec na trati. Doslova si mohl dovolit nekoho ujet o 1s a pak ho stahnout behem 2 kol a jeste vyhrat. Pri vsi ucte k DP, ktery vyhral v Malaysii, kdyby MM nehral svoje hry, tak by vyhral MM. MM neni blbej co se tyce motorek, on to vedel, takze mu taky bylo jasny, ze je schopen michat poradim ve VSECH zbyvajicich zavodech do konce sezony. Spocti si body a vyslo by to pro JL, kdyby ten jezdil na bednu a byl vzdycky pred VR a JEDNOU se mezi ne vklinil nekdo dalsi. MM byl v podstate v roli zolika, ktery od Australie vcetne mohl dojet jak chtel a michat poradim jak chtel, coz je v podstate kompliment, protoze to dokaze jen jezdec par excellence...
3. myslim si, ze primarni cil byl VR pribrzdit a znechutit mu to, nemyslim si, ze by ho MM chtel primo sundat, ale to co predvadel v Malaysii uz bylo chvilema hodne za hranou. Kdyby sli na zem oba, tak je rozhodnuto a k te sarade vcera nikdy nedoslo a kluci spanelsky by se takhle neodkopali pred celym svetem
4. argument, ze po nespravedlivem narceni to MM dal VR sezrat je trosku usmevny: pokud to nebyla pravda a navic MM vzdy prohlasoval, ze VR je jeho detskym idolem, tak by asi bylo na miste v dalsich velkych cenach ukazat, ze to tak neni, vzit za to (na coz Honda evidentne mela), predjet jak VR tak JL a nechat je at se bijou mezi sebou. To, ze i zapaleni VR-hateri priznavaji, ze mu to tedy MM dal sezrat je v podstate potvrzeni, ze se do boje o titul michal treti jezdec ktery uz nemohl titul vyhrat, ani nemohl byt JINY nez treti. (V teto souvislosti je fakt sranda jak se JL strasne cilil, ze MM nebude mit zadne body, jako by na tom v te chvili jeste zalezelo - MM nemohl byt bodove jiny nez 3. ikdyby vsechno od te chvile vyhral nebo zadny zavod nedojel)
5. VR neni zadny svatousek, nemuze byt pri tom co dokazal, a mnohe jeho souboje v minulosti byly na hrane ci za ni. Ale VZDYCKY sel primo do jezdce se kterym bojoval o vitezstvi nebo titul a neposilal za sebe spojku. Tohle musi uznat i nejskalnejsi VR-hater
6. JL je super jezdec pokud jede sam vepredu. Kdyz se podivate na jeho zavody, tak ma ze vsech jezdcu naprosto nejkonzistentnejsi casy a pokud zpomaluje, tak to ma konkretni pricinu napr. b gumach. Ale nesaha MM ani po kotniky co se tyce agresivity a predjizdeni, a to bude rozhodujici faktor v budoucnu pokud jim motorky budou slapat de-facto stejne. JL casto v poslednich kolech ubira na plynu a je otazkou jestli je to nejakou labilitou nebo jen tema gumama, to ukaze cas... A to, ze se JL snazil vymodlit vyssi trest pro VR aby mel titul jistej bych nebral jako nejakou zvlastni ukazku podlosti charakteru, to jsou proste zavody a nejvetsim souperem je VZDY stajovy kolega. Proste chtel vyuzit prilezitosti a ze si tim nadelal vic nepratel nez fanousku je ciste jeho problem, evidentne mu to za ten pokus stalo.

balsa (-5) napsal 09.11.2015 v 12:13

To mixo: ok, takze souhlasis ze Rossiho fnukani a obvinovani mohl celou aferu spustit.
Ja neobhajuji chovani MM ale dle me to spustil fnukna doktor . Mel zavody vyhrat a nefnukat. Mel jsem Rossiho za nejlepsiho jezdce vsech dob a byl pro me osobnost a vzorem pro masy( proto taky slepa podpora). Ale uz jebto jenom placka.

Dib (1) napsal 09.11.2015 v 11:38-1+2

tak jsem si se zajmem precetl diskuze k obema clankum, nektere prispevky jsou opravdu zabavne a pridam svou trosku do mlyna:

1. od Australie je zrejme, ze MM nechtel aby VR vyhral titul. Pokud nam to on sam nerekne, tak nevime proc, jestli jsou ve pri od Argentiny nebo od Holandska, osobne si myslim, ze to je tak, ze MM chce v dlouhodobem horizontu prekonat 9 titulu VR a 10. titul se mu do tohoto planu nehodi. Viz. bod 8. a linky dole
2. v zajmu vetsiny zucastnenych (DORNA, Yamaha!, JL, MM) bylo aby titul vyhral Spanel, tedy JL, protoze MM na to bodove nemel uz nekolik zavodu pred koncem. Yamaha mela zajem na Lorenzovi ze zrejmeho duvodu: VR bude koncit, ma na to vek a JL je jejich kun na ktereho dlouhodobe vsazi. VR je kdysi vytahl ze sra*ek a navic jim privedl mraky fanousku, ale tohle je byznys a JL je ted jejich jednicka.
3. v Malaysii VR nikoho neskopl (to lehkym pohybem nohy pod koleneme ani fyzicky nejde, bezte si to na okruh zkusit) a uz vubec nikomu nekopl do brzdove packy, protoze motorka MM tam ma presne z tohoto duvodu chranic. Pokud MM a Honda tvrdi, ze to tak je a ze pro to maji dukaz z telemetrie, ale to je jako dukaz (i nezverejneny) uplne k nicemu, protoze stejne tak mohl MM hrabnout za predni brzdu a vysledek by byl stejny.
4. VR nedostal penalizaci za 'skopnuti' jak tu hromada trotlu porad pise, ani za vytlaceni z trati (to by MM nemohl spadnout jeste na asfaltu), ale za 'irresponsible riding', tedy za nezodpovednou jizdu nebo-li umyslne vytlaceni jineho jezdce ze stopy. Protoze nebyl prokazan umysl aby druhy jezdec spadnul, byly to jen 3 body, jinak Hanika priznal drive v podobne situaci umysl druheho jezdce shodit a dostal 5 bodu. Muzeme s tim polemizovat, muzeme s tim i nesouhlasit, atd...
5. VR sice prohral titul, ale u mnoha ziskal jeste vetsi kredit nez mel doposud a je IMHO moralnim vitezem celeho toho smutneho konce sezony. Kecy o tom jak zacal brecet jsou smesne, staci si pustit tu tiskovku na ktere obvinenim MM vyrukoval, zadne slzy tam nebyly. Pouze upozornil na to, ze se do boje o titul micha treti jezdec, ktery uz titul mit nemuze a zamerne jezdi tak aby pomohl jedne ze stran. Obvineni z plackovstvi na internetu je uzasny trolling nastroj ke kteremu se uchyluji pouze chudaci bez argumentu...
6. je ted hodne nadavek a 'fun pictures' o dvou teplych bratrech JL a MM. To je ale strasny omyl! Neni to tak, ze MM jel pro JL, on jel PROTI VR, ale hlavne pro sebe! JL je a bude nejvetsi souper pro MM do pristich sezon a uvidite jak si od zacatku nic nedarujou. To, ze na konci sezony meli spolecny cil jeste neznamena, ze v pristich zavodech to bude stejne. Uz se tesim jak tu spousta matlaku zacne po par zavodech pristi sezony vykriikovat "Jen se podivejte jak do sebe jdou, jak si nic nedarujou, vsechno bylo i v sezone 2015 kristalove cisty. Prirovnal bych tuto situaci (ne samotne aktery) k Hitlerovi a Stalinovi pred 2. sv valkou: ackoliv byli ideologicky nepratele, DOCASNE meli spolecny cil, a to rozebrat si Evropu (Polsko, CZ, ...), coz i udelali. Pak ale v cervnu 1941 vsechna laska skoncila. Stejne tak to bude pristi sezonu mezi JL a MM.
7. spousta lidi pise o tom jak Italove uhybali VR v jeho stihaci jizde. Ano, u nekterych to bylo zjevne, u jinych mene, rozhodne se nejednalo jen o Italy a urcite tam hrali roli sympatie k jednotlivym akterum. Osobne nechapu jak muze nekdo srovnavat situaci kdy v boji o 3. misto v zavode a uplne jine body nekdo jezdi na hranici rizika padu obou jezdcu a situaci kdy nekdo na 12.-15. miste pred sebe pusti zjevne rychlejsiho jezdce za sebou ktery v poslednim zavode sezony jede o titul. Ale jako argument 'dobry'...
8. mrknete se na vyvoj VC Australie, kde je pocatek vseho toho svinstva: JL jezdi naprosto konzistentni casy lehce pod 1:30 cely zavod. MM zajizdi ve 14. kole docasne nejrychlejsi kolo zavodu v dobe kdy v klidu stahuje JL o nekolik destin kazde kolo. Pak si ho da, chvilku jezdi vepredu a najednou ve 21. kole strasny propad o 0.5s na kolo. Pak zacne ta divacky atraktivni pretahovana o druhe misto ikdyz je jasne, ze MM je z nich suverene nejrychlejsi. A pak se par kol pred koncem MM odpouta a behem 1-2 kol stahne JL a da si ho v poslednim kole jak malinu. Mission accomplished: MM zdrzel VR, ten nemohl dojet JL protoze se porad predjizdeli a MM nakoce vyhral, coz presne chtel. A Andrea Iannone na 3. miste jako bonus... To, ze vzal 5 bodu JL je irelevantni, rozdil v bodech byl i tak a MM navic jeste vyhral. MM byl schopen zajet nejrychlejsi kolo ve 14. kole i ve 27. coz znamena, ze toho byl schopen i kdykoliv mezi tim, coz neudlal... Ve Valncii byl plan podobny: MM se vozil za JL a cekal jak se to za nimi vyvine. Pokud by je DP nedojel, tak by si ho dal v poslednim kole, vyhral, a vsichni by tu vykrikovali "Podivejte jak mu ten titul zneprjmenil!", coz je samozrejme blbost. Jenze DP se na to nemohl koukat, dojel je, a trosku jim ten plan narusil. MM pak uz nemohl riskovat, ze v DP nebouchnou saze a neda JL nebude nakonec treti, takze to pojistil. DP je dobrej, ale zadna mega-hvezda s Repsolem za zady jako MM, takze klobouk dolu, ze to aspon zkusil. Je mozny, ze v paddocku pak dostal sekanou co se do toho s..l
9. obavam se, ze pro JL je toto posledni titul, protoze MM je super jezdec (o tom jaky je clovek nema cenu mluvit) a svym agresivnim stylem a hladem po titulech bude v prstich letech vladnout. Navic ma za sebou silneho sponzora co mu umeta cesticku (DORNA kvuli nemu zmenil apravidla a on pri prestupu do MotoGP sel rovnou do tovarniho tymu) a je Spanel. Honde se nemusi libit co posledni zavody delal, ale penize od Repsolu tecou, tak co by si s tim lamali hlavu, ze?

myslim, ze Franta Stastny v moto nebi place co se stalo z jeho milovaneho sportu

zde par linku:
//www.motogp.com/en/news/2015/10/26/sepangclash-race-direction-verdict-on-rossi-marquez/188434
//resources.motogp.com/files/results/2015/AUS/MotoGP/RAC/LapChart.pdf?v3_ca84a24d
//resources.motogp.com/files/results/2015/AUS/MotoGP/RAC/Analysis.pdf?v3_8089a514
//resources.motogp.com/files/results/2015/AUS/MotoGP/RAC/analysisbylap.pdf?v3_8089a514

Déjávu (58) napsal 09.11.2015 v 11:20

Tady máte tu vaši čistou hru

//www.moto.it/MotoGP/motogp-valencia-2015-lorenzo-le-honda-mi-hanno-aiutato.html

mixo (6) napsal 09.11.2015 v 11:01

balsa...v Austrálii mi taky nepřišlo,že by Rossiho nějak poškodil...ve zbytku sezóny ano

owner3 (-1) napsal 09.11.2015 v 10:54-2+1

Souhlas s balsa, Rossi nepochopitelně nařkl MM z napomáhání Lorenzovi. Teprve potom Marc ukázal jak to vypadá, když napomáhá. Rossi si to posral a od té doby jenom brečí jak malá holka. Nemluvě o zkopnutí soupeře během závodu. Měla přijít okamžitá diskvalifikace. Každej ať si fandí komu chce, ale myslete trochu hlavou. Facebook zaplavenej fotkama Marca s Lorenzem jako 2 buzeranti atd... Rossi na to nemá a Lorenzo si to letos zasloužil. Člověk nemůže vyhrát Moto GP jenom proto, že je starej a zaslouží si to, tady nejsme na Slavíkovi

balsa (-5) napsal 09.11.2015 v 10:51-1

To Mixo: nemusis chodit pomalu.
Rossi obvinil MM ze ho brzdil na Phillip Islandu, pritom MM mu dal do vinku 5 bodu tim ze v posledni zatacce predjel JL. Proc by to delal? Jednoduse tomu nerozumim a proto se ptam Vas, kteri tomu tak rozumite.
Dekuji

mixo (6) napsal 09.11.2015 v 10:39+1

balsa...promiň,půjdu na to pomalu...v Austrálii MM ještě závodil...to co se dělo potom jsme všichni viděli...

balsa (-5) napsal 09.11.2015 v 10:28-2+1

Je nekdo ze stovek ucastniku diskuze, ktery se zastavaji Rossiho me objektivne odpovedet na tyto otazky:

1) proc MM predjel na Phillip Islandu JL v posledni zatacce a pripravil ho tak o 5 bodu?
2) vsichni souhlasite s tim, kdyz se jakemukoliv zavodnikovi( bude to precedens na celem svete) znelibi jak jeho souper jede, tak go jednoduse vyvezu mimo trat? Souper spadne, a on dojede do cile a budou mu pocitany vsechny body??( pohled z vrtulniku na Vale a MM v Sepangu)

P.S. Ti co nejsou schopni mluvit slusne a s nadhledem at radeji nepisi.

Diky

balsa (-5) napsal 09.11.2015 v 10:17-1

To Mixo: jsi me neopovedel na to co jsem se ptal. To ze Rossi zacal fnukat to je vseobecne zname.

mixo (6) napsal 09.11.2015 v 10:10

balsa...největší chybou Valeho bylo to,že začal na tiskovce pojmenovávat věci správnými jmény ještě v průběhu sezóny...kdyby to neudělal,věřím,že by měl titul...bohužel ani v nejmenším nemohl tušit,co tím rozpoutá a jak MM začne jezdit...ten už se ve zbytku sezóny soustředil na jedinou věc,na Rossiho

nick4242 (-46) napsal 09.11.2015 v 10:09

Jsem fanoušek Valeho ,ale pokud máte v hlavě srovnáno, tak by vám mohlo dojít ,že i kdyby Vale odstartoval třeba druhej ,tak titul stejně nedá. Jorge odstartoval jako raketa, tak jak on to umí a Hondy měli výrazně navrch a věřte mě i kdyby měl Mareček spadnout tak Valeho před sebe nepustí a Pedro by to jen kryl

1100Virago (3052) napsal 09.11.2015 v 09:45

Skrunch 08:45: "Pedro je možná slušné a umí jezdit, ale on byl a je vždycky ten lepší průměr a akceptoval tichou roli "dvojky". Proto taky nikdy nevyhrál mistra."

Tel "lepší průměr" patří mezi tři nejrychlejší jezdce světa (samí Španělé) a nikdy nevyhrál mistra hlavně proto, že má nehoráznou smůlu na zranění. V několika sezónách, kdy to měl rozjeté na titul, ho někdo sestřelil a Dani musel v pár závodech absentovat. I letos doplatil na tu operaci ruky a jakmile se vrátil do formy, začal opět jezdit na pozicích kam patří.

fzr6 (8) napsal 09.11.2015 v 09:22+1

Pro rok 2015 má titul vicemistra vyšší hodnotu, než samotný titul mistra světa...
A je "téměř jedno" jedno jestli je VR škodný, nebo to k JL spadlo do klína, nebo kdo komu kryl záda. Nejhorší je, že se nejvyšší motocyklový šampionát posouvá mezi sporty, kde to smrdí.. Jako třeba aféry ve fotbale, cyklistice... Jeden kontroverzní závod, no dobře, ale 3 po sobě a na konec sezony? +ta šaškárna okolo? Jezdců, dorny i některých týmů?
Jako by už nestačilo, že na vítězství má beztak jen asi 5 nejvíce podporovaných jezdců z celého pole, protože se za nimi pachtí motorky nižších tech.kategorií. Tady se može jezdec přetrhat a nečeká ho víc než, top10 a ohodnocení v tom jejich pseudošampionátě. Je všeobecně známé, že sportovní hodnota nižších tříd a motoGP se nedá srovnat. A po letošku, už vůbec ne..

Řekl bych, že letos vyhrály prachy...

Čmoud (11) napsal 09.11.2015 v 09:14

Nechápu jak ten kluk z toho může mít radost.Asi na to přestanu koukat,začíná to být stejné divadlo jako fotbal.

Jirka4137 (114) napsal 09.11.2015 v 08:57-1

Titul má nejrychlejší mistr šampionátu na kterého v posledním závodě nikdo neměl. Nikdo nezajel čas jako on v kvaldě ani potom. Velice mě těší že má i podporu Maxe Biaggiho . Přeju další titul v sezoně 2016 .

Skrunch (1403) napsal 09.11.2015 v 08:45

to martin1: taky si to hezky napsal ...Pedro je možná slušné a umí jezdit, ale on byl a je vždycky ten lepší průměr a akceptoval tichou roli "dvojky". Proto taky nikdy nevyhrál mistra. Komu fandit, až pověsí Vale helmu na hřebík? Však on se určitě někdo najde. Dlouho tady nebyl dobrý britský závodník a jejich doba zase přijde

kvlukas (8) napsal 09.11.2015 v 08:15+1

Titul má nejlepší jezdec letošní sezóny ... Gratuluji Jorgemu!

Předchozí
1 2 3 4 5 6 7 8 9... 27
Následující



TOPlist