GP Valencie MotoGP - 1. + 2. trénink

Loris Capirossi byl nejrychlejším mužem dnešních tréninků třídy MotoGP.

Loris Capirossi byl nejrychlejším jezdcem dnešního trénování třídy MotoGP. Své nejrychlejší kolo v čase 1:32,220 dosáhl během druhé, odpolední části pátečního programu. Na druhém místě dnes skončil opět výborný Randy de Puniet na stroji Kawasaki. De Puniet zaostal za červenou Ducati Lorise Capirossiho o 0,188 sekundy. Třetím nejrychlejším byl Australan Chris Vermeulen (Suzuki), jenž na známém okruhu opět ukázal své kvality.
Na čtvrtém místě skončil Nicky Hayden, který dnes vodil ve výsledkové listině nejvýše postavený stroj Honda. Pátý skončil Casey Stoner, šestý Daniel Pedrosa a až sedmý vedoucí jezdec celkového pořadí MotoGP Valentino Rossi. Osmou pozicí se prezentoval John Hopkins, devátou Shinya Nakano a desátou letošní mistr světa superbike Troy Bayliss, který v sedle Ducati Marlboro nahradil zraněného Sete Gibernaua.
Poslední, dvacátý, skončil další Australan Garry McCoy, jenž ve Valencii opět startuje s motocyklem Ilmot X3. Poté, co Ducati těsně před startem dnešních tréninků oznámila, že ve Valencii nenasadí svůj stroj 800 ccm (spekulovalo se o tom poté, co Capirossi ztratil šanci bojovat o titul), je stroj Ilmor X3 díky získanému bodu z Estorilu již jistým vítězem neoficiálního šampionátu osmistovkových strojů, kde vlastně pouze tým Ilmor SRT představil svůj projekt.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist