GP Valencie - Jorge Martin získal potřetí v řadě pole position

Sezóna 2022 se blíží ke svému konci. V sobotu si jezdci naposled vyzkoušeli aktuální harmonogram, který čítá třetí (a v případě MotoGP čtvrtý) volné tréninky a odpolední kvalifikace. V královské kubatuře si potřetí za sebou dojel pro pole position Jorge Martin, jehož čas činil 1'29,621 sekundy. Do první řady se spolu s ním postaví Marc Márquez a Jack Miller. V Moto2 si první místo vybojoval Alonso Lopez. Filip Salač do kvalifikace nastoupil i přes bolest zápěstí a prstů, na gridu v neděli obsadí šestnácté místo. V Moto3 byl pak nejlepší Izan Guevara.

Kapitoly článku

Moto3 - 3. volný trénink

Třetí volný trénink se hned v jeho počátku zkomplikoval Ivanu Ortolovi (Angeluss MTA Team), kterého potkaly technické problémy a on se musel vrátit do boxů ke svým mechanikům. Naštěstí pro něj tam nepobyl příliš dlouho. Mezitím se do vedení dostal Izan Guevara (Valresa GASGAS Aspar Team), který ve svém desátém kole zajel čas 1'39,037 sekundy. V polovině tréninku byl na druhém místě Deniz Öncü se ztrátou devíti tisícin, třetí místo patřilo Riccardu Rossimu (SIC58 Squadra Corse) následovanému Sergiem Garciou (Valresa GASGAS Aspar Team) a Diogem Moreirou (MT Helmets – MSI). Šestou pozici obsadil Carlos Tatay (CFMOTO Racing PrüstelGP), sedmé Ryusei Yamanaka (MT Helmets – MSI).

V závěru tréninku skončili na zemi Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max), který se pohyboval na šestnácté pozici, a nezávisle na něm také Kaito Toba (CIP Green Power) Jaumem Masiou (Red Bull KTM Ajo), jež se na trati naopak střetli, druhý jmenovaný přitom bojoval o možný přímý postup do druhé kvalifikace. Po jejich pádu došlo v kačírku ještě k menší potyčce, kterou zachytily kamery. Je velmi pravděpodobné, že závodníci obdrží penalizace.

Vítězem třetího volného tréninku se stal Ryusei Yamanaka s časem 1'38,482 sekundy. O 0,055 vteřiny pomalejší byl Ivan Ortolá, třetí pozici pak obsadil Diogo Moreira se ztrátou 0,103 sekundy. Trojice byla následovaná Dennisem Foggiou (Leopard Racing), Izanem Guevarou, Sergiem Garciou, Xavierem Artigasem (CFMOTO Racing PrüstelGP) a osmým Tatsukim Suzukim. Spolu s nimi se do druhé kvalifikace podívají také John McPhee (Sterilgarda Husqvarna Max), David Salvador (Angeluss MTA Team), Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo), Carlos Tatay (CFMOTO Racing PrüstelGP), Deniz Öncü a Riccardo Rossi.

GP Valencie, Moto3 – 3. volný trénink
12°C, dráha suchá, 36°C, vlhkost: 55%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist