GP Valencie 125

Héctor Faubel zvítězil v posledním závodě roku, Lukáš Pešek na výborném pátém místě, Karel Abraham závod nedokončil, když se kutálel ve štěrku.

Španělský jezdec Héctor Faubel ukončil sezónu 2006 vítězstvím v Grand Prix Valencie, když dnes s přehledem udržel za svými zády zbytek startovního pole. Na druhém místě skončil výborný Mika Kallio, jenž v rozhodujícím finiši porazil v poslední zatáčce nakonec třetího Sergia Gadeu.
Na čtvrtém místě skončil vítěz šampionátu Alvaro Bautista, pro něhož to bylo teprve druhé nepódiové umístění roku 2006. Pouhých 0,027 sekundy za Bautistou skončil pátý náš Lukáš Pešek, jenž dnes disponoval velmi rychlým materiálem.
Šesté místo získal mladý Pol Espargaro, sedmý byl Pablo Nieto, osmý Gábor Talmacsi, devátý Mattia Pasini a desátý Thomas Luthi. Na jedenácté pozici si pro pět bodů přijel Niccolas Terol, dvanáctý skončil Bradley Smith, jenž v nevídaně slabém poli nováčků letos kraloval. Třináctý dokončil finální závod roku 2006 Esteve Rabat, čtrnáctý Tomoioshi Koyama a patnáctý Lorenzo Zanetti.
Náš Karel Abraham tentokrát cíl neviděl, když v pátém kole nedokázal udržet tempo své skupiny a havaroval.
V konečném hodnocení mistrovství světa zvítězil Alvaro Bautista (338 bodů) před druhým Mikou Kalliem (262) a třetím Héctorem Faubelem (197). Lukáš Pešek dokončil rok 2006 na vynikajícím šestém místě, když na jeho kontě je 154 bodů, tedy o 146 více, než na kontě Karla Abrahama, jenž nakonec skončil na 24. místě.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist