GP Turecka - sobota

Thomas Lüthi odstartuje z Pole Position třídy 125 ccm, ve třídě MotoGP se ze stejného úspěchu může radovat Sete Gibernau. Z vítězství ve čtvrtlitrech se raduje Alex De Angelis.

125 ccm:
Thomas Lüthi z českého týmu ELIT Grand Prix Racing zvítězil v kvalifikaci na Grand Prix Turecka, když časem 2:03,585 odsunul na druhé místo Héctora Faubela o 0,479 sekundy. Na třetím místě se kvalifikoval Mika Kallio, první řadu doplní ještě čtvrtý Mattia Pasini.
Do druhé řady se postaví pátý Sergio Gadea, šestý Mike Di Meglio, sedmý Tomoyoshi Koyama, který se dnes jako jeden z mále nedokázal zrychlit, a osmý Gábor Talmacsi.
Třetí řadu vytvoří devátý Marco Simoncelli. Dále náš Lukáš Pešek (+1,783), jenž dnes skončil na desátém místě, jedenáctý byl Fabrizio Lai a dvanáctý Raffael De Rosa.
Solidní výkon předvedl Karel Abraham (+3,069), který do závodu odstartuje z 22. pozice.
MotoGP:
Sete Gibernau zvítězil v kvalifikaci na zítřejší závod třídy MotoGP. Svým časem 1:52,334 odsunul na druhé místo dlouho suverénního Marca Melandriho, jenž za svým týmovým kolegou nakonec zaostal o 0,129 sekundy. Do první řady se ještě postaví dnes třetí Nicky Hayden.
Na čtvrtém místě skončil Valentino Rossi, pátý byl Colin Edwards a šestý Toni Elíse, jenž tak doplní jezdce Yamahy ve druhé řadě. Třetí řadu vytvoří Makoto Tamada, Alex Barros a Carlos Checa. Další řadu poté desátý Shinya Nakano, jedenáctý Chris Vermeulen a dvanáctý Max Biaggi.
250 ccm:
Alex De Angelis se raduje z vítězství v kvalifikaci čtvrtlitrů, když časem 1:56,930 zvítězil před Casey Stonerem, jenž byl o 0,141 sekundy pomalejší než jeho kolega ze San Marina. Na třetím místě skončil Japonec Hiroshi Aoyama, jenž po výborném posledním kole odstartuje z první řady stejně jako jeho týmový kolega a již jistý Mistr světa 2005 Daniel Pedrosa.
Náš Jakub Smrž (+3,018) nedokázal vylepšit svůj ranní čas a tak do závodu odstartuje až z devatenáctého místa.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist