GP Turecka 250 ccm

Andrea Dovizioso vítězí v závodě čtvrtlitrů, kde náš Karel Abraham získává čtyři body za dvanácté místo.

Pouhých 17 jezdců v cíli, Hiroshi Aoyama, pád, Anthony West pád, Taro Sekiguchi pád, Marco Simoncelli pád, Imre Toth pád, Cluzel a Espargaro jump start a trest projetí boxovou uličkou, Takahashi, Cluzel a Tizon s poruchou zastavují. Ještě, že máme několik skvělých borců, kteří dokážou udělat závod, jinak by se totiž dalo říci, že kdo dojede, bere v této stále obrovsky výkonnostně různorodé třídě body.
A byla to právě trojice Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso a Alvaro Bautista, která nám v Grand Prix Turecka předvedla to, co od závodu mistrovství světa očekáváme. Fantastický souboj gradoval v posledních zatáčkách, kde dokázal Andrea Dovizioso svou razantní jízdou porazit své soupeře a po zásluze zvítězit. Na druhém místě projel cílem Jorge Lorenzo, který na Itala ztratil pouhých 0,103 sekundy. Třetí byl Alvaro Bautista, který si tímto výsledkem upevnil vedení mezi nováčky.
Na čtvrtém místě přijel se ztrátou bezmála pěti sekund Alex de Angelis, dalších skoro patnáct sekund nabral pátý Thomas Lüthi, šestý byl Mika Kallio, jehož tovární KTM odsunula až v posledním kole na sedmou pozici tovární Hondu Juliana Simona. Se skoro další půlminutovou ztrátou dokončil závod na osmé pozici Héctor Barbera. Devátý dojel s číslem 58 a s 58 sekundami ztráty Marco Simoncelli, který si během závodu dokonce dovolil luxus jedné havárie a jednoho vyjetí do trávy. Desítku nejlepších uzavřel Fabrizio Lai, opět nejlepší z privátních jezdců.
S obrovskou, více jak minutovou ztrátou dojel do cíle jedenáctý Aleix Espargaro, který však byl zbrzděn trestem projetí boxovou komunikací za předčasný start. Dvanáctý byl náš Karel Abraham, jenž dnes skvěle zvládl především první kolo, po kterém se posunul oproti startovní pozici o deset míst kupředu. Třináctý dojel Dirk Heidol, jenž v závěru velmi tvrdě stahoval našeho Abrahama a být závod o jedno, dvě kola delší, mohlo dojít na zajímavý souboj. Poslední body dnes brali čtrnáctý Alex Baldolini a patnáctý Ratthapark Wilairot.
Na čele šampionátu je i po třech závodech Jorge Lorenzo (70), vítězství poslalo na druhé místo Andreu Doviziosa (52), na třetím místě je nyní Alex de Angelis (46). Náš Karel Abraham se s pěti body posunul na dvacáté místo.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist