GP Španělska – Zlato slaví Rossi, Lowes a Binder

Kapitoly článku

Moto2 – Závod

Z první řady odstartoval do 26 kol závodu Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2), Jonas Folger (Dynavolt Intact GP) a Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP). Z druhé řady vyrazil Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), Thomas Lüthi (Garage Plus Interwetten) a Lorenzo Baldassarri (Forward Racing). Britský závodník Danny Kent (Leopard Racing), který se do závodu kvalifikoval patnáctým časem, dostal penalizaci ztráty jedné pozice na roštu (zřejmě za pomalou jízdu v závodní stopě). Do páté řady se tak na patnáctou příčku dostal Johann Zarco (Ajo Motorsport), úřadující světový šampion. Do závodu neodstartoval Julian Simon (QMMF Racing Team), který havaroval ve warm upu a lékaři mu dali pro start v závodu červenou.

Po startu šel do vedení Jonas Fogler následován Samem Lowesem. Problémy měl Thomas Lüthi, který ustál highsider, ale propadl se pořadím. Nepříjemný pád absolvoval Ratthapark Wilairot (Idemitsu Honda Team Asia) s Xavi Viergem (Tech 3). Do třetího kola nenajel Simone Corsi (Speed Up Racing), který spadl a po něm hned Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS). Páté kolo nedokončil Danny Kent, ale podobně jak Luca Marini (Forward Racing) a Axel Pons (AGR Team) se vrátil zpátky do závodu. V šestém kole ale Kent s Ponsem zajeli do boxů a závod ukončili.

V osmém kole vedl závodní pole Sam Lowes následován Jonasem Folgerem. Třetí byl Alex Rins (Paginas Amarillas HP 40), který se k vedoucí dvojici rychle přibližoval potom, co do závodu startoval sedmý. Velmi dobře si vedl Miguel Oliveira (Leopard Racing), který jel šestý za Lorenzem Baldassarrim a Francem Morbidellim. Francouz Johann Zarco byl před polovinou závodu na desáté pozici.

V polovině závodu jel na první pozici Sam Lowes, pět desetin za Britem pokračoval druhý Jonas Folger, třetí Alex Rins už na Němce ztrácel necelé dvě sekundy. Téměř pět sekund scházelo na stupně vítězů italskému jezdci Morbidellimu, na kterého se zavěsil jeho krajan Baldassarri. Na dvojici italských závodníků ztrácel jednu sekundu Portugalec Oliveira. Sedmý byl Thomas Lüthi (Garage Plus Interwetten), osmý Johann Zarco, devátý Dominique Aegerter (CarXpert Interwetten) a první desítku uzavíral Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia). Marcel Schrötter měl za sebou už dva pády a v závodu nepokračoval.

Ve dvacátém kole havaroval ve čtvrté zatáčce Miguel Oliveira, který měl velmi dobrý závod a spadl v době, kdy jel na šesté pozici těsně následován Švýcarem Lüthim. Ten se po pádu Portugalce posunul na šesté místo a na pátého Itala Baldassarriho mu scházelo 2,5 sekundy. Čtyři kola před cílem vedl Sam Lowes, druhý byl Jonas Folger a třetí Alex Rins. Mezi těmito jezdci byly rozdíly 2,5 sekundy, takže jeli závod, který nenabízel nějak těsnou a napínavou koncovku, protože čtvrtý Franco Morbidelli byl až šest sekund za Rinsem. V posledním kole spadl Lorenzo Baldassarri, který tak přišel o páté místo.

Vítězství v závodu slaví Sam Lowes, který odvedl velmi dobrou práci a na špici závodního pole byl celou dobu závodu. Brit si plným počtem bodů upevnil vedení v šampionátu. Na druhém místě projel cílem Jonas Folger, třetí byl Alex Rins. Jak Folger, tak Rins nedokončil dojezdové kolo. Rinse dotlačil Zarco a Folger musel dorazil na skútru. Výborný závod zajel čtvrtý Franco Morbidelli a z minima maximum vytěžil Johann Zarco, který neměl nejlepší víkend, ale nakonec bodoval pátým místem v cíli.

GP Španělska, Moto2 – Závod (26kol)
22°C, dráha suchá, 33°C, vlhkost: 65%

1 - Sam LOWES - GBR - Federal Oil Gresini Moto2 - Kalex - 44'58.624
2 - Jonas FOLGER - GER - Dynavolt Intact GP - Kalex - +2.480
3 - Alex RINS - SPA - Paginas Amarillas HP 40 - Kalex - +8.113
4 - Franco MORBIDELLI - ITA - Estrella Galicia 0,0 Marc VDS - Kalex - +10.659
5 - Johann ZARCO - FRA - Ajo Motorsport - Kalex - +14.594
6 - Thomas LUTHI - SWI - Garage Plus Interwetten - Kalex - +16.019
7 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - IDEMITSU Honda Team Asia - Kalex - +16.352
8 - Dominique AEGERTER - SWI - CarXpert Interwetten - Kalex - +18.433
9 - Luis SALOM - SPA - SAG Team - Kalex - +21.502
10 - Xavier SIMEON - BEL - QMMF Racing Team - Speed Up - +31.300
11 - Hafizh SYAHRIN - MAL - Petronas Raceline Malaysia - Kalex - +35.980
12 - Mattia PASINI - ITA - Italtrans Racing Team - Kalex - +37.348
13 - Isaac VIÑALES - SPA - Tech 3 Racing - Tech 3 - +37.454
14 - Jesko RAFFIN - SWI - Sports-Millions-EMWE-SAG - Kalex - +48.923
15 - Robin MULHAUSER - SWI - CarXpert Interwetten - Kalex - +55.832
16 - Luca MARINI - ITA - Forward Team - Kalex - +1'01.795
17 - Lorenzo BALDASSARRI - ITA - Forward Team - Kalex - +1'09.465
18 - Federico FULIGNI - ITA - Team Ciatti - Kalex - +1'10.201
19 - Alessandro TONUCCI - ITA - Tasca Racing Scuderia Moto2 - Kalex - +1'10.642

Závod nedokončil/neklasifikován:
Miguel OLIVEIRA - POR - Leopard Racing - Kalex - 6kol
Marcel SCHROTTER - GER - AGR Team - Kalex - 15kol
Danny KENT - GBR - Leopard Racing - Kalex - 21kol
Axel PONS - SPA - AGR Team - Kalex - 21kol
Sandro CORTESE - GER - Dynavolt Intact GP - Kalex - 22kol
Alex MARQUEZ - SPA - Estrella Galicia 0,0 Marc VDS - Kalex - 24kol
Simone CORSI - ITA - Speed Up Racing - Speed Up - 25kol
Ratthapark WILAIROT - THA - IDEMITSU Honda Team Asia - Kalex - 0kol
Xavi VIERGE - SPA - Tech 3 Racing - Tech 3 - 0kol

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist