GP Španělska MotoGP

Valentino Rossi vítězí v Grand Prix Španělska a dostává se tak do čela celkového pořadí letošního mistrovství světa nejprestižnější třídy.

Valentino Rossi ukončil svou sérii bez vítězství, když dnes odpoledne triumfoval v závodě Grand Prix Španělska, kde se vedení ujal již v průběhu prvního kola a poté svou jízdou nedal nikomu šanci k dojetí, natož k předjetí. Na druhém místě se umístil domácí borec Daniel Pedrosa, který za vítězným Rossim zaostal o 1,246 sekundy. Třetím místem potvrdil Colin Edwards skvělou práci techniků továrny Yamaha, kteří pro letošní sezónu připravili motocykl ve skvěle vyvážené úrovni.
Na čtvrtém místě cílem projel další domácí jezdec, kterým byl Toni Elías. Pátý projel cílem vítěz úvodního závodu roku Casey Stoner. Šestý byl opět Španěl, tentokrát to byl Carlos Checa na stroji Honda. Sedmou pozici nakonec do cíle přivezl Nicky Hayden, který do závodu skvěle odstartoval. Osmou pozici vybojoval Marco Melandri, devátý byl Chris Vermeulen a desátý Shinya Nakano.
Na jedenáctém místě přijel do cíle Alex Barros, který se dlouho držel v nejlepší desítce. Dvanáctý byl Loris Capirossi, který se v letošní sezóně stále hledá a dvanácté místo zcela jistě nebylo důstojnou oslavou 250. Grand Prix v jeho kariéře. Tři body získal třináctý Randy de Puniet, dva čtrnáctý Makoto Tamada a jeden patnáctý Sylvain Guintoli.
Na čele šampionátu MotoGP je nyní Valentino Rossi (45 bodů), druhý je Casey Stoner a třetí Daniel Pedrosa, oba jezdci získali letos 36 bodů.
Grand Prix 2007 pokračuje 22. dubna v tureckém Istanbul.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist