GP Španělska – kvalifikační sobota

Kapitoly článku

MotoGP – 4.volný trénink

Pro královskou kubaturu je posledním tréninkem až ten čtvrtý, který jezdcům slouží především k přípravě strojů pro rozhodující kvalifikace QP1 a QP2. Obě kvalifikační části mají jen po patnácti minutách, takže tam není žádný prostor pro nějaké výraznější změny v nastavení, ale je to čistě jen o zajetí co nejrychlejšího kola. Svoji roli hraje také spolupráce s týmem, protože jezdce je třeba dostat na dráhu v době, kdy se nedostane do silného provozu, který by ho zpomalil.

Těsně před kvalifikačními tréninky byl s časem 1´39,652 sekundy nejrychlejší Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) před Valentinem Rossim (Movistar Yamaha MotoGP) a Aleixem Espargarem (NGM Mobile Forward Racin). První tři nejrychlejší jsou všichni jezdci na motocyklech Yamaha. Český motocyklový závodník Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) zajel šestnáctý nejlepší čas.

Nyní následuje první kvalifikace, která rozhodne, mimo pozic na startovním roštu, také o dvojici nejrychlejších jezdců, kteří postoupí do druhé kvalifikace, kde se již bude bojovat o pole position na startu Velké ceny Španělska 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist