GP Španělska 250

Jorge Lorenzo vítězí i v dalším závodě Grand Prix 250 ccm, náš Karel Abraham si dojel pro první body čtvrtlitrové třídy.

Vynikající podívanou nám nabídl závod třídy 250 ccm, a to nejen kvůli své dramatičnosti, kdy ho doprovázelo množství poruch a pádů, ale zejména kvůli první trojici, která si to v celém závodě neskutečně dávala. V cíli byl nakonec nejúspěšnější úřadující mistr světa této třídy a vítěz úvodního závodu Jorge Lorenzo, který na druhé místo odsunul nováčka této třídy Alvara Bautistu. Třetím v cíli byl na tovární Hondě Andrea Dovizioso.
Na čtvrtém místě projel cílem Alex de Angelis, na pátém Alex Debon, startující s divokou kartou, šestý byl Hiroshi Aoyama a sedmý jeho bratr Shuhei. Osmou pozici uhájil Yuki Takahashi, devátou Anthony West a desátou Dirk Heidolf.
Jedenáctý skončil Fabrizio Lai, který se na toto místo dostal poté, co byl potrestán průjezdem boxy za předčasný start. Dvanáctý skončil Ratthapark Wilairot z Thajska, třináctý Alex Baldolini, čtrnáctý prozatím nevýrazný nováček Eugene Laverty a patnáctý náš Karel Abraham, startující se zraněnou rukou.
V čele šampionátu je nadále Jorge Lorenzo (50), druhý je Alex de Angelis (33) a třetí Andrea Dovizioso (27).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist