GP Španělska 125

Lukáš Pešek získal pro naší republiku další pódiové umístění, když dnes dojel druhý za Maďarem Talmacsim.

Doslova neuvěřitelný průběh měl dnešní závod třídy 125 ccm, ve kterém si to o vítězství rozdal namísto jezdců z vyspělých motocyklových států, jeden Maďar a jeden Čech! Lukáš Pešek několik kol desetinku po desetince stahoval náskok vedoucího Gabora Talmacsiho, kterého také několik kol před cílem dojel. Poté se až do posledního kola držel těsně za Maďarovou Aprilii, aby 4 zatáčky před cílem na něj úspěšně zaútočil. Talmacsi ovšem využil výhody „větrného pytle“ a cílovou čáru nakonec přejel dříve, což se mu podařilo o neuvěřitelných 0,014 sekundy. Jak Lukáš po závodě přiznal, o vítězství přišel drobnou chybou na výjezdu z poslední zatáčky, ve které byl trochu delší, nicméně druhým místem zcela jistě potěšil všechny české fanoušky silničních motorek.
S větší ztrátou přijel do cíle domácí Héctor Faubel, kterého následoval mladý Pol Espargaro. Pátý skončil další Asparův chlapec, Sergio Gadea. Šestý projel cílem Pablo Nieto, sedmý byl Sandro Cortes z českého týmu Emmi Caffe Latte Aprilia. Desítku nejlepších doplnil osmý Joan Olive, devátý Michael Ranseder a desátý Lorenzo Zanetti.
Na jedenáctém místě si pro pět bodů dojel Stefano Bianco, dvanáctý byl Andrea Iannone. První body v Grand Prix získal za třinácté místo Američan Steve Bonsey, čtrnáctý byl Niccolas Terol a patnáctý Simone Grotzkyj.
V celkovém pořadí po dvou závodech vede právě Talmacsi, který má 45 bodů, druhý je nyní Héctor Faubel (41) a třetí náš Lukáš Pešek (36).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist