GP Qataru se pojede v noci

S konečnou platností bylo rozhodnuto, že příští rok zažije Grand Prix premiérový závod za umělého osvětlení. GP Qataru se pojede v noci.

Na tiskové konferenci v italském Misanu bylo oznámené, že Grand Prix Qataru se pojede za umělého osvětlení. 9. března 2008 tak klasický světový šampionát silničních motocyklů zažije premiérový noční závod.
"Změna času startu závodu v Kataru umožní lepší fázování na televizní přenos v Evropě, kde se nyní bude moci závod vysílat v tom nejlepším čase," řekl šéf společnosti Dorna Sports pan Carmelo Ezpeleta, kterého doplnil prezident Katarské motocyklové federace pan Nasser Bin Khalifa Al-Attiyah: "Neznamená to pouze to, že budeme první, kdo bude pořádat závod Grand Prix pod umělým osvětlením, ale i to, že zde můžeme v budoucnosti pořádat různé akce i v horkých letních měsících."
Tiskové konferenci byli přítomni i zástupci specializované formy pro poskytování světelných služeb pro všechny druhy sportovních aktivit. Společnost Musco Lighting’s zastoupená prezidentem Joe Crookhamem a viceprezidentem Jeffem Rogersem. "Bude to největší světelný projekt pro sportovní akci v celých dějinách světa," řekl pan Crookham. "Celý systém bude mít 3700 samostatných světelných zdrojů, které pokryjí každou část okruhu, a které zamezí vznikajícím stínům na dráze i v bezpečnostních zónách. Kvalita světla bude stejná jako na jiných významných sportovních akcích. Založeno na naší zkušenosti s motoristickými sportovními akcemi mohu říci, že jezdci budou schopni vidět jako ve dne."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist