GP Qataru - 250 ccm

Jorge Lorenzo zvítězil v Grand Prix Qataru, náš Jakub Smrž si o jednu pozici vylepšil svůj nejlepší výsledek v této třídě a po 52 závodech ve dvěstěpadesátkách se konečně raduje z nejlepší Top Ten.

I ve třídě 250 ccm se radoval z vítězství stejný jezdec jako v prvním závodě v Jerezu. Jorge Lorenzo porazil Andrea Doviziosa o pouhých 0,070 sekundy a zaslouženě se radoval ze svého druhého triumfu v této třídě. Zcela zaslouženě si pro třetí místo dojel Ital Roberto Locatelli, který maďarskou Aprilii týmu Toth nejprve povodil ve štěrku a následně úžasnou jízdou dovedl až na stupně vítězů.
Na čtvrtém místě skončil smutný Héctor Barbera, pátý dojel s novou KTM Hiroshi Aoyama, šestý byl Sylvain Guintoli a sedmý Sebastian Porto, jenž v polovině závodu malinko ztrácel, ale poslední tři kola zvládl velmi excelentně a tím si i zajistil místo v nejlepší sedmičce. Na osmém místě skončil Marco Simoncelli, devátý byl Yuki Takahashi a desátý náš Jakub Smrž, jenž se tak konečně po 52. závodech ve třídě 250 ccm dokázal prosadit do nejlepší desítky. Naposledy se v této elitní Top Ten nacházel Jaroslav Huleš, ale to se datoval ještě rok 2003. Kuba dnes předvedl velmi pěkný výkon, dlouho se držel na osmé pozici, bohužel v závěru podlehl sprintujícímu Locatellimu a finišujícímu Portovi. Nicméně jeho výkon si desítku zcela oprávněně zasloužil a nám nezbývá než mu co nejsrdečněji gratulovat.
V celkové klasifikaci pochopitelně vede Jorge Lorenzo (50 bodů), druhý je Andrea Dovizioso (36) a třetí Roberto Locatelli (25). Náš Jakub Smrž se dnešním výsledkem zařadil ne třinácté místo (6).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)
Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist