GP Qataru - 125 ccm

Alvaro Bautista vítězí i ve druhém závodě této sezóny, Lukáš Pešek havaroval v posledním kole, Karel Abraham až ve třetí desítce.

Španělský jezdec Alvaro Bautista zvítězil i ve druhém závodě mistrovství světa 125 ccm, který se dnes jel v qatarském Doha. Na druhém místě dojel po fantastickém souboji, jenž rozhodla až cílová fotografie, finský jezdec Mika Kallio (+6,765). Ze třetího místa v cíli se mohl radovat Sergio Gadea.
Na čtvrté pozici dojel do cíle Mattia Pasini, pátý byl Pablo Nieto a šestý Héctor Faubel. Na sedmé pozici dokončil závod Angel Rodriguez, osmý byl Thomas Lüthi, devátý Simone Corsi a desátý Julian Simon.
Jediným českým jezdcem v cíli byl Karel Abraham, který stejně jako v trénincích a kvalifikacích absolvoval závod mezi jezdci daleko za bodovanými pozicemi. Karel nakonec díky odpadnutí několika soupeřů dokončil závod na 24. pozici, když jeho ztráta činila 1:17,279 minuty.
Lukáš Pešek závod nedokončil. Byl to pro něj však další velmi vynikající výkon, bezmála osmnáct kol bojoval ve skupině o druhou pozici, na tu se také několikrát dostal, bohužel v posledním kole neudržel motocykl po kontaktu se svým soupeřem a havaroval.
V celkové klasifikaci této třídy i nadále vede Alvaro Bautista (50 bpdů), druhý je nyní Mika Kallio (33) a třetí Mattia Pasini (29). Náš Lukáš Pešek klesl na páté místo, když na jeho kontě je stále dvacet bodů. Karel Abraham ani ve svém sedmnáctém závodě Grand Prix body nezískal.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)
Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist