GP Japonska 250

Mika Kalio vítězí v GP Japonska, náš Karel Abraham vydržel v závodě pouze několik zatáček, poté havaroval a odstoupil.

Mika Kallio na motocyklu KTM zvítězil v Grand Prix Japonska, když o 4,893 sekundy porazil nakonec druhého Andreu Doviziosa. Na třetím místě projel cílem Héctor Barbera, který těžil z chyb Hiroshi Aoyamy (pád) a Yuki Takahasiho, jenž po výletě mimo trať dojel na čtvrté pozici. Pětici nejlepších doplnil s velkým odstupem Alex de Angelis.
Jako šestý dokončil závod čtvrtlitrů Julian Simon, na sedmé pozici pak projel cílem Marco Simoncelli a na osmé již zmíněný Aoyama, jenž závod dokončil po svém pádu z třetí pozice. Desítku nejlepších doplnili devátý Shuhei Aoyama a desátý Thomas Luthi.
Až jako jedenácté dojelo velké zklamání tohoto závodu, kterým byl vedoucí jezdec průběžné klasifikace letošího Grand Prix 250 ccm Jorge Lorenzo. Dvanáctým místem zaznamenal pro továrnu Yamaha první letošní body domácí Seijin Oikawa, jenž ukázal tradiční sílu domácích jezdců startujících na divokou kartu (musím ovšem poznamenat, že již to není jako v dobách minulých, kdy zde jezdci na divokou kartu vítězili). Třinácté místo odváží do Francie Jules Cluzel, čtrnácté však zůstává doma v Japonsku, když ho pro domácí fanoušky získal Youichi Ui, který nejprve havaroval v úvodním kole, poté se s obrovskou ztrátou vrátil na posledním místě. Nevzdal se a časy na úrovni šestého místa postupoval kupředu startovním polem. Poslední bod získal nejlepší nováček letošních dvěstěpadesátek Alvaro Bautista.
V celkovém pořadí nadále vede Jorge Lorenzo (262 bodů), který má nad druhým Andrea Doviziosom (226) stále dost výrazný náskok. Třetí je poté Alex de Angelis (208). Náš Karel Abraham (24), který v závodě havaroval již v úvodním kole, je na osmnácté pozici.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist