GP Japonska 125

Deštivý závod se stal kořistí Itala Pasiniho, náš Lukáš Pešek v závodě dvakrát havaroval, přesto dokázal získat čtyři body za dvanácté místo.

Do deštivé neděle se probudilo japonské Motegi, kde jako první vyzkoušeli mokrou trať jezdci třídy 125 ccm. Bez výrazné chyby projel všech 21 kol Ital Mattia Pasini, který také nakonec s dostatečným náskokem zvítězil před Maďarem Gaborem Talmacsim. Na třetím místě projel již s dosti výraznou ztrátou Hector Faubel.
Čtvrté místo tohoto závodu patřilo francouzskému jezdci Mike di Megliovi, který ovšem předvedl vynikající výkon, když z dvanácté pozice na startu postupně šel až za vedoucího Pasiniho, pak však havaroval a po opětovném osedlání motocyklu dojel na zmíněné pozici. Pátý skončil Joan Olive a šestý Simone Corsi. Na sedmé pozici projel po nenápadném výkonu Pablo Nieto, na osmém Sergio Gadea, který během závodu také jednou havaroval. Deváté místo vybojoval Michael Ransader a desáté Andrea Iannone.
Jedenáctý dnes byl Dominique Aegerter a dvanáctý náš Lukáš Pešek. Lukáš do závodu špatně odstartoval, když se propadl až na dvanáctou pozici, pak se ovšem dokázal probojovat až na páté místo, ze kterého v sedmém kole havaroval. Do závodu se vrátil jako devatenáctý, postupoval opět kupředu, ale když již jezdil na desátém místě, přišel druhý pád a s ním propad na 16. místo. Lukáš se potřetí dostal do závodu a potřetí postupoval kupředu, až projel na zmíněném dvanáctém místě.
Poslední body dnes brali třináctý Danny Webb, pro kterého to byl první letošní zápis, čtrnáctý Tomoyosho Koyama a patnáctý Stefan Bradl, jenž byl jedním z mnoha jezdců, kteří se během závodu podívali velmi zblízka na japonský štěrk.
V celkovém pořadí zvýšil Gabor Talmacsi (229 bodů) svůj náskok na Héctora Faubela (220) o další čtyři body. Třetí Koyama má nyní 156 bodů. Náš Lukáš Pešek se po GP Japonska propadl na šesté místo, kde má 136 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist