GP Francie - 250 ccm

Daniel Pedrosa se po vítězství v Grand Prix Francie vrátil do čela celkového hodnocení. Naši zástupci tentokrát bez bodového zisku.

Po strhujícím závěru se z dalšího vítězství radoval obhájce světového titulu Daniel Pedrosa, který za své záda definitivně poslal Randy De Punieta (+0,251) až tři zatáčky před cílem. Na třetím místě dokončil závod Andrea Dovizioso (+1,554).
Jako čtvrtý projel cílem Casey Stoner, pátý byl Jorge Lorenzo. Na šestém místě s větším odstupem dokončil závod Hiroshi Aoyama, sedmý byl Héctor Barbera a osmý nejlepší privátní jezdec Alex Debon. Devátým místem se v domácí Grand Prix prezentoval Sylvain Guintoli, desátý naopak ve Francii poprvé startující Yuki Takahashi. Na jedenáctém místě skončil Simone Corsi, dvanáctý byl Chaz Davies a třináctý Alex Baldolini. Poslední body si rozdělili Roberto Locatelli a Andrea Ballerini.
Náš Jakub Smrž předvedl katastrofický start, poté v první polovině solidní jízdu, kterou se držel neustále v bezprostředním kontaktu bodovaných pozic, když na dvanáctého jezdce neustále ztrácel okolo tři sekund. Ve druhé polovině však Smrž jezdil bezmála o dvě sekundy pomaleji než jezdci předním a i proto jeho ztráta na konečném šestnáctém místě narostla na propastných 12 sekund od patnácté pozice. Radomil Rous se celý závod držel okolo dvacáté pozice, kde bojoval s Nigonem, Westem a později i LeBlancem. Nakonec na něj zbylo 21. místo.
V celkovém pořadí se do čela šampionátu vrátil Dani Pedrosa (73 bodů), druhý je Andrea Dovizioso (69) a třetí Casey Stoner (63). Čtvrtý Alex De Angelis (40) má již velký odstup, stejně jako pátý Sebastian Porto (38). Náš Jakub Smrž (6) kles na 18. pozici, těsně před devatenáctého Radka Rause (4).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist