GP ČR 125 - 1. kvalifikace

Lukáš Pešek vítězem úvodní kvalifikace, Karel Abraham se ani na domácím okruhu zatím nedokázal prosadit do první poloviny výsledkové listiny.

Senzační Lukáš Pešek dokázal získat provizorní Pole Position pro závod třídy 125 ccm, když dnes zajel nejrychlejší kolo za 2:08,810. Na druhém místě skončil vedoucí jezdec celkové klasifikace Alvaro Bautista, který za našim pilotem zaostal o 0,043 sekundy. Třetím v pořadí byl vítěz ranního tréninku Mika Kallio (+0,366) a čtvrtý Mattia Pasini (+0,466).
Na pátém místě skončil Julian Simon, jenž se do kolotoče Grand Prix vrací po svém zranění. Šestým místem se v Brně prezentoval Gabor Talmacsi, který přivedl do cíle úvodní kvalifikace nejrychlejší motocykl Honda. Za sedmým Fabrizio Laiem skončil týmový kolega našeho Peška Nicolas Terol, který na deváté místo poslal Pabla Nieta. Desítku nejrychlejších uzavřel Héctor Faubel.
Tradičně v hlouby startovního pole skončil druhý český zástupce Karel Abraham, jenž na 26. místě nedokázal časem 2:11,999 překonat například ani výkon Igora Kalába, který na stejném okruhu již v roce 2002 jezdil o dvě desetiny rychleji.
Ze dvou českých jezdců startujících na divokou kartu se lépe vedlo Michalu Šemberovi, který časem 2:14,332 skončil v první kvalifikaci na 40. místě, zatímco Michal Prášek byl s časem 2:16,870 na místě 43.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist