GP Číny - MotoGP

Valentino Rossi vítězí v dalším závodě Grand Prix, je to pro něj již sedmdesáté vítězství v Grand Prix a 44. v MotoGP. Hodně vidět byli dnes náhradníci za zraněné jezdce.

Valentino Rossi se raduje z dalšího vítězství, když v čase 50:02,463 zvítězil v Grand Prix Číny. Na druhém místě dokončil závod skvěle jedoucí Olivier Jacque (+1,700), jenž v pozici náhradníka za zraněného Alexe Hofmanna dosáhl nejlepšího výsledku pro továrnu Kawasaki v novodobé historii, ale i svého historicky nejlepšího výsledku v MotoGP. Posledním kolem, kdy předjel svého týmového kolegu, se ze třetího místa mohl radovat mladý Marco Melandri, jenž tak začíná postupně přebírat od Seteho Gibernaua pozici týmové jedničky.
Právě Sete Gibernau nedokázal čelit náporu svého kolegy a v závodě skončil velmi smutný na čtvrtém místě, když se s největším vypětím sil dokázal udržet před nakonec pátým Maxem Biaggim. Na šestém místě dokončil závod další z náhradníků, kterým byl tentokrát Jürgen vd Goorbergh, jenž nahrazoval v týmu Konica Minolta Honda zraněného Makoto Tamadu. Jürgenova další závodní budoucnost je však nejistá, protože v jeho mateřském týmu Ducati Selmar ho v Mistrovství světa Supersport již příští neděli nahradí italský jezdec Alessio Corradi. Na sedmém místě v čínském závodě skončil Američan John Hopkins, jenž během závodu nejprve jezdil společně s Kennym Robertsem ve vedení a poté sám ve štěrku (Roberts odstoupil z vedoucího místa pro poruchu). Osmé místo patřilo dalšímu zástupci USA, kterým je Colin Edwards, devátý dojel Nicky Hayden a desátý Ruben Xaus. Na jedenácté místo se dokázal propracovat Alex Barros poté, co absolvoval trest za předčasný start. Dvanáctá pozice patří Lorisu Capirossimo na novém stroji Ducati, zatímco třináctá Jamesu Ellisonovi na starém Harrisu WCM. Čtrnáctý projel cílem Toni Elías, jenž absolvoval stejně jako Barros trestný průjezd boxovou komunikací. Poslední bod získal Tohru Ukawa s prototypem motocyklu Moriwaki MD 211VF.
V čele šampionátu si Valentino Rossi (70) začíná vybudovávat solidní náskok, když na druhého Marca Melandriho (45) má již náskok 25 bodů. Třetí pozici si drží Alex Barros (43).
Šampionát Grand Prix pokračuje za čtrnáct dní na okruhu Bugatti u francouzského Le Mans.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist