GP Ciny - 250 ccm pred zavodem

Tovarni jezdec Aprilia Jorge Lorenzo leti do Ciny s jedinym cilem, revansovat se za nezavinenou havarii v Turecku, a to hned v prvni zatacce celeho zavodu, kdy ho k zemi poslal japonsky tovarni jezdec Hondy a novacek sampionatu Shuhei Aoyama. Vzdyt mallorsky rodak Lorenzo zatim dominoval letosni sezone dle sveho gusta a to jak v trenincich - na suchu, tak i v obou dvou zavodech. Dle meho nazoru je take pro nedelni "cinu" nejvetsim favoritem dvestepadesatek.

Nas ovsem muze tesit pohled do prubezne tabulky teto tridy. Cesky jezdec Jakub Smrz na lonske tovarni Aprilli ryze ceskeho tymu Cardion AB Motoracing po dvou Top - ten umistenich (Qatar - 10., Turecko - 7.) je zatim 10., coz si uz dlouho nepamatujeme. A tak zrejme neni daleko doba, kdy se dockame i v teto kubature umisteni do 5. mista a mozna i...
V kazdem pripade je i tato kubatura pro nas hodne pritazliva a tak jen pripominam, ze Eurosport vysila od 7 hodin v nedeli primy prenos teto tridy.
Krimi zapletka tureckeho vikendu v teto kubature, kdy byl hlavnim a to jak kladynm tak i zapornym hrdinou, Alex de Angelis ze San Marina na tovarni Aprilii, dala zapomenout na nektere nezazivne zavody minulych sezon teto tridy. Sest nejlepsich jezdcu bojovalo az do cilove pasky a ze se nakonec smal ten nejchytrejsi, Japonec Hiroshi Aoyama na KTM, necekal zrejme nikdo. Vzdyt to byl teprve jeho treti start na tomto motocyklu. Ovsem v nedeli muze vyhrat kdokoliv z nasledujicich jezdcu: Jorge Lorenzo, Hector Barbera, Alex de Angelis - vsichni Aprilia, Andrea Dovizioso - Honda nebo treba opet Hiroshi Aoyama na KTM, pokud se pojede na suchu!
Pri eventuelnim destivem zavode je totiz mym favoritem Australan Anthony West na privatni Aprilii tymu Kiefer Bos. Ten byl nejen nejrychlejsim pilotem v mokre kvalifikaci v Turecku, ale napriklad vloni jeste na zcela nove KTM dojel v Donningtonu hned v prvnim zavode jako 2., pochopitelne za deste. A ten neni v Cine o vikendu, v tomto rocnim obdobi, rozhodne vyjimkou.
Lonskou premieru v destive Cine vyhral Australan Casey Stoner na LCR Aprilii pred Andreou Diviziosem na Honde a Hiroshi Aoyamou na motocyklu stejne znacky. Suche Pole - position si tehdy vyjel pozdejsi vitez Casey Stoner casem 2:06.196, zatimco nejrychlejsi kolo v zavode patrilo za deste Andreovi Doviziosovi za 2:15.608. Nas Jakub Smrz skoncil v roce 2005 v cili 14., a Radomil Rous do cile nedojel.
V sampionatu teto kubatury vede Ital Andrea Dovizioso se ziskem 52 bodu z tymu Humangest na Honde. Se ztratou pouhych 2 bodu je za nim Jorge Lorenzo na Fortuna Aprilii pred Hiroshi Aoyamou na KTM (3. - 46 bodu). Nasleduje Spanel Hector Barbera na Aprilii (4. - 44) a velke letosni prekvapeni Roberto Locatelli (5. - 38). Top - ten pilotu teto tridy dale doplnuji Yuki Takahashi na Honde (6. - 31), Sylvain Guintoli na motocyklu stejne kvality, jaky jezdi jak Smrz, tak i Locatelli (7. - 27), Alex de Angelis (8. - 24), Kolumbijec Martin Cardeans z lonske staje Radomila Rouse (9. - 26) a predevsim nas Jakub Smrz (10. - 15), ktery ma stejne bodu jako oficielni tovarni jezdec Hondy, Argentinec Sebastian Porto !

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist