GP Číny - 125 ccm

Mattia Pasini vítězí v Grand Prix Číny, Lukáš Pešek získává prvních letošních sedm bodů, Karel Abrahám na konci výsledkové listiny.

Mattia Pasini (46:30,273) se radoval z vítězství ve třetím závodě letošní sezóny, kterým byla z důvodu vody a mlhy o 30 minut odložená Grand Prix Číny. Na druhém místě dokončil závod se ztrátou pouhých 0,065 sekundy Fabrizio Lai, který na druhou pozici klesl po kontaktu s Pasinim na cílové rovince. Třetí pozice dnes patřila motocyklu KTM pilotovanému maďarským jezdcem Gáborem Talmacsim (+4,953).
Po velmi dobré jízdě zejména ve druhé polovině skončil na čtvrté pozici Švýcar Thomas Luthi, který na pátou odsunul Japonce Koyamu a na šestou Itala Simoncelliho. Na sedmém místě dokončil závod s další větší ztrátou nováček Alex Espergaro, jenž nakonec uhájil své místo před zle dotírajícím Pablo Nietem. Zlepšenou druhou polovinou závodu se na deváté místo dokázal prosadit náš Lukáš Pešek (+28,154), jenž v první polovině postupně ztrácel své pozice. Desítku nejlepších doplnil Julian Simon z továrny KTM.
Na jedenáctém místě dokončil závod Mika Kallio, dále dojel dvanáctý Manuel Poggiali, třináctý Michele Pirro, čtrnáctý Joan Olive a patnáctý Héctor Faubel. Karel Abrahám dokončil deštivý závod na 27. místě, když jeho ztráta činila 2:21,591 minuty.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist