GP České republiky - Novinky a divoké karty

V kubatuře MotoGP bude na divokou kartu závodit rakouský tým Remus Racing Team s jezdcem Martinem Bauerem. V kubatuře Moto2 je to český tým Montáže Brož Racing v jehož barvách pojede Gino Rea, druhým jezdcem na divokou kartu je Francouz Lucas Mahias. V Moto3 má karty dvojice Jules Danilo a Andrea Migno.

MotoGP

  • v královské kubatuře bude v Brně chybět zraněný Američan Ben Spies, jehož nahradí testovací jezdec Ducati Michelle Pirro. Italský závodník už v letošním ročníku startoval v šesti závodech královské kubatury a s 36 body je v průběžném hodnocení dvanáctý
  • na brněnské dráze uvidíme nové tváře členů rakouské stáje Remus Racing Team, jenž s jezdcem Martinem Bauerem budou na divokou kartu závodit v královské kubatuře kategorii CRT s motocyklem Suter/ BMW

Moto2

  • ve střední kubatuře se domácímu publiku představí český tým Montáže Brož Racing v jehož barvách závodí Brit Gino Rea. Je to jejich první společná Grand Prix, kterou pojedou na divokou kartu. Minulý týden v Brně tři dny testovali, aby byli na zkoušku ohněm připraveni. Další závod je čeká v Silverstonu, Misanu a Aragónu. O divoké kartě pro Valencii se jedná.
  • na divokou kartu pojede českou Grand Prix s týmem Prosport francouzský závodník Lucas Mahias. Současná hvězda francouzského národního motocyklového šampionátu závodí v kategorii Supersport s motocyklem MV Agusta týmu Raffin Moto a ve světovém šampionátu vytrvalostních závodů s týmem Yamaha DGSport.
  • stáj Blusens Avintia oznámila výměnu na pozici jezdce, kde Brita Kyle Smithe nahradí Španěl Dani Rivas. Už dlouho se spekulovalo, že po odchodu Britova hlavního sponzora Wild Wolf to nebude mít snadné a právě v Indianpolisu měl poslední šanci získat nového partnera, který by mu zaručil dokončení kompletní sezony. K tomu ale nedošlo a na minimálně dvě Grand Prix v Brně a Silverstonu pojede v barvách Blusens Avintie čtyřiadvacetiletý Dani Rivas. Ten závodí ve španělském národním šampionátu CEV, kde mu v kubatuře Moto2 patří průběžné desáté místo.
  • tým Eduarda Peralese Stop and Go (SAG) přišel o hlavního sponzora Desguaces La Torre. Nové partnery tým získal v podobě Maptaq a Zelos, jenž se v letošním ročníku rozhodli podporovat belgického závodníka Xaviera Simeona. Díky nové dohodě vystupuje tým od závodu v Indianapolis pod názvem Maptaq SAG Zelos Team (původně Desguaces La Torre Maptaq).
  • Španěl Axel Pons (Tuenti HP 40) chyběl na startu závodu v Indianapolis. Nebyl to kvůli jeho pádu v přípravě na nedělní klání, ale kvůli vysoké horečce, která v neděli dosáhla až na 39°C. Pro závod v České republice by už měl být španělský závodník a syn majitele týmu Sita Ponse v pořádku.

Moto3

  • Australan Jack Miller (Caretta Technology Racing – RTG) si pádem v Indianapolisu zlomil klíční kost, v Anglii podstoupil operaci, ale závod v Brně by chtěl přesto absolvovat. Vše bude záviset, jak dopadne lékařská prohlídka těsně před zahájením pátečních tréninků. Ani druhý jezdec týmu John McPhee na tom není zdravotně v pořádku, protože po návratu z Indianapolis strávil pár dnů v nemocnici kvůli bolestem hlavy. Jeho start v Brně by to ale ohrozit nemělo.
  • v Indianapolis došlo k oznámení, že jezdec stáje Ambrogio Racing Danny Webb už nebude v jeho barvách nadále závodit, protože nepodával takové výsledky, jaké byly od něho očekávány. Britský závodník pak téměř okamžitě oznámil, že bude závodit ve světovém šampionátu produkčních motocyklů v kategorii Supersport s týmem PTR Honda. Za britského jezdce pojede Němec Luca Amato, bývalý vicemistr IDM 125ccm 2011 a CEV Moto3 2012, jenž už v Moto3 závodil loni, když v týmu Aspar nahradil od závodu v Aragonii Héctora Faubela.
  • Francouz Jules Danilo, který v posledních dvou Grand Prix v Německu a Indianapolis nahradil již zmiňovaného Dannyho Webba u stáje Ambrogio Racing, bude závodit také v Brně, ale tentokrát s týmem Marc VDS Racing na divokou kartu. Francouz už letos jel závod se stejným týmem na divokou kartu doma v Le Mans, ale cílem neprojel, protože spadl.
  • Druhou divokou kartu pro závod v Brně má italský závodník Andrea Migno, jenž na jihu Moravy pojede v barvách týmu GTM Racing. Sedmnáctiletý Ital závodí ve španělském motocyklovém seriálu CEV v třídě Moto3, byl také jezdcem juniorského šampionátu Red Bull Rookies Cup 2011 a je velkým kandidátem v rámci projektu jezdecké akademie, kterou má v plánu otevřít Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist