GP Británie - 125 ccm

Mattia Pasini konečně prorazil svou letošní smůlu a zvítězil v závodě Grand Prix 125, Lukáš Pešek cílem projel až jako osmnáctý.

Ital Mattia Pasini zvítězil v závodě Grand Prix Británie, když o 3,253 sekundy porazil Tomoyoshi Koyamu na továrním motocyklu KTM. Třetí místo získal Španěl Héctor Faubel, který se tak dostal do čela celkového pořadí třídy 125 ccm.
Na čtvrtém místě projel cílem Sergio Gadea, pátý byl Joan Olive a šestý Mike di Meglio. S dalšími šesti sekundami ztráty přijel na sedmém místě domácí Bradley Smith, osmý dojel Raffaele de Rosa, devátý Pablo Nieto a desátý Simone Corsi.
Lorenzo Zanetti vybojoval pět bodů za jedenácté místo, dvanáctý skončil Sandro Cortese, třináctý Randy Krummenacher, který doplatil na jeden z pádů. Poslední body dnes získali čtrnáctý Enrique Jerez a patnáctý Andrea Iannone.
Náš Lukáš Pešek dnes prohrál nejen se silnými soupeři, ale nedokázal porazit ani velmi průměrného Rumuna Muresana. Doufejme, že pouze díky závadě na motocyklu, projel Lukáš Pešek cílem na osmnáctém místě, na kterém ztratil propastných 1:05,847 minuty.
Na čele celkové klasifikace je nyní Héctor Faubel (118 bodů), vinou poruchy motocyklu a nedokončeného závodu klesl na druhé místo Maďar Gábor Talmacsi (115). Náš Lukáš Pešek (94) je stále třetí, ovšem před měsícem vedl celkové pořadí, pak přišly tři závody, ve kterých Pešek získal pouze 3 body a rázem se musí strachovat i o tuto třetí pozici celkového pořadí, kde má před čtvrtým Sergio Gadeou již pouze dva body náskoku.
Dalším závodem bude Dutch TT, tento závod se pojede již následující víkend a jako tradičně v sobotu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist