FTR s motorem Kawasaki

Mezi šesti vybranými týmy do příští sezóny MotoGP jako tým CRT je i španělský tým BY QUEROSENO RACING známý spíše jako BLUSSENS BQR.

Britský výrobce šasí FTR potvrdil, že pracuje na novém projektu kubatury Moto1 na rok MotoGP 2012. Firma nyní vyvíjí šasí pro španělský tým BQR, který je jedním ze šesti nových potvrzených týmů na rok 2012. BQR chce nasadit upravený motor Kawasaki ZX-10R.
 
Ředitel FTR Steve Bones říká: "Budeme spolupracovat s týmem BQR, pro který vyvíjíme nové šasí. Ze všech možností jsme se rozhodli pro tento projekt využít motor Kawasaki. Je to skvělá příležitost pro FTR, být začleněn hned do nové éry MotoGP od jejího začátku"

FTR získala v kubatuře 600 cmm-Moto2 čtyři vítězství v sezóně 2010 - mimochodem o jedno z nich se zasloužil i náš Karel Abraham. 

Ačkoliv jezdec zatím nebyl oznámen, tak jedno jméno už Radio Paddock hlásí: Leon Haslam. Ten je hodně nespokojen se svým aktuálním závoděním v seriálu WSBK a ačkoliv má tříletou smlouvu s bavorskou továrnou, tak v ní existuje vyjímka, že ji britský vicemistr světa může vypovědět, pokud nebude spokojen. Samotný - aktuálně šestý v seriálu WSBK (pouze dvě třetí místa v letošní sezóně) Leon Haslam říká: "Je určitě hodně příjemné, že mám řadu nabídek na rok 2012, kromě z aktuální série (Kawasaki, Ducati, Suzuki, Aprilia a Honda) mám ale i nabídku z MotoGP". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist