Franco Morbidelli zůstane u Petronasu další dva roky

Tým Petronas Yamaha SRT oznámil svého prvního jezdce pro příští rok. Je jím Franco Morbidelli, který ve stáji působí od sezóny 2019. „Mám z obnovení kontraktu obrovskou radost," uvedl pětadvacetiletý závodník.

„S potěšením oznamuje, že s námi Franco zůstane i v dalších letech. Je to extrémně talentovaný jezdec a je skvělým přínosem pro tým,“ řekl šéf týmu Razlan Razali. „Vždycky jsme s Francem do budoucna počítali. Má potenciál vystoupat na nejvyšší místo na stupních vítězů a my budeme tvrdě pracovat na tom, aby ho dosáhnul.“

Radost z prodloužení kontraktu má také Franco Morbidelli, jehož současný týmový kolega Fabio Quartararo se příští rok přesune do tovární Yamahy. „Rád bych týmu poděkoval za tuto příležitost, je mi ctí za něj závodit. Budu pracovat ještě tvrději na tom, abychom dosáhli co nejlepších výsledků než během našeho prvního společného roku,“ slibuje Ital, kterého stejně jako ostatní závodníky MotoGP čeká tento týden první závod sezóny.

„Těším se, až začneme znovu závodit a ukážeme náš potenciál. Jsem rád, že jsem dostal šanci pokračovat v tom, co tak miluju a s týmem, který miluju,“ řekl Morbidelli. Jeho týmovým kolegou by se pro příští rok měl stát Valentino Rossi, na oficiální oznámení se však stále čeká.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Mr.Kaktus přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist