Folgera nahradí v Austrálii Broc Parkes

Německý závodník Jonas Folger onemocněl krátce před zahájením japonské Grand Prix v Motegi a nebude připraven závodit ani v Austrálii. Zatímco v zemi vycházejícího slunce nahradil jezdce týmu Monster Yamaha Tech 3 domácí Kohta Nozane, na Phillip Islandu to bude Australan Broc Parkes. Oba jezdci mají něco společného a to, že závodí v barvách stáje YART Yamaha v mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů.

Na týmy mistrovství světa prototypových motocyklů nyní čeká rychlý přesun z Japonska na jih Austrálie, kde již tento pátek odstartují prvními tréninky šestnáctý podnik sezony Velkou cenu Austrálie. Tým Tech 3 MotoGP z Motegi odlétá pouze s Johannem Zarcem, protože Jonas Folger musel už v pátek zpátky do Německa absolvovat krevní testy kvůli podezření na virus Epstein-Barrové.

V Austrálii tak dostane šanci Broc Parkes, který na domácí půdě pojede v sedle prototypu MotoGP. Australan má zkušenosti jak z prostředí MotoGP, tak WorldSBK, britského BSB a nyní především z vytrvalostního FIM Endurance World Championship.

„Samozřejmě bych moc rád poděkoval Monster Yamaha Tech 3 za úžasnou příležitost závodit v mé domácí Grand Prix a před všemi, kteří mě podporují, fanoušky a rodinou. Už se moc těším až na Phillip Islandu usednu na YZR-M1 a dám do toho všechno!“ řekl Broc Parkes.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist