Folger testoval s Kalexem ve španělské Aragonii

Německý závodník Jonas Folger závodil v sezoně 2017 prvním rokem v MotoGP, kde byl jezdcem satelitní stáje Yamahy Tech 3. Bohužel pro tohoto talentovaného jezdce byla jeho kariéra v královské kubatuře přerušena, když mu diagnostikovali Gilbertův syndrom. Folger tak sezonu uzavřel závodem v Aragonii a těsně před začátkem sezony 2018 týmu sdělil, že letos závodit nebude.

Tým Herve Poncharala Monster Yamaha Tech 3 měl v závěru loňské sezony hodně napilno, když hledali náhradního jezdce za Jonase Folgera, ale to ještě netušili, že se měsíc před začátkem sezony 2018 dozví, že s Folgerem nemají počítat vůbec. Celkem zariskovali tím, že angažovali Malajce Hafize Syahrina, což se nakonec ukázalo jako krok správným směrem.

Třebaže tým Tech 3 měl zájem s Jonasem Folgerem pokračovat, pokud by on sám byl zdravotně schopen, nakonec došlo k zásadním změnám. Jednak bude Tech 3 od roku 2018 satelitem KTM a jezdeckou sestavu už mají nyní také uzavřenou, když prodloužili smlouvu s Hafizem Syahrinem a druhým jezdcem bude nováček Miguel Oliveira.

Němec Jonas Folger pracuje na postupném návratu na závodní trať a pomocnou ruku mu nabídl Kalex, který tento týden testoval na dráze MotorLand Aragónu motory Triumph. Folger byl na dráze dva dny, ten první jel s Kalexem poháněným motorem Honda, další test už byl s pohonnou jednotkou, která od roku 2019 Hondu nahradí. Testu se účastnili také jezdci Moto2 Jesko Raffin a Alex Márquez.

Spoluzakladatel Kalexu Alex Baumgartel pro britský autosport.com uvedl: „Společně s Jonasem jsme chtěli zjistit, zda si jízdu na motorce znovu užívá. Jeho první výjezd (ve středu) na pár kol byl na naši privátní Kalex Hondě. Dnes (čtvrtek) dnes už pro nás testoval a řekl bych, že měl úsměv ve tváři. Sedneme si spolu a promluvíme si, ale zatím tu není řeč o nějakých jeho cílech.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
HeavyMental46 přispěl -1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist