Fiat Yamaha po testech v Jerezu

Tým Fiat Yamaha konečně pracoval v plném složení a ve dvou oddělených boxech (odděloval je jeden volný box).

Jorge Lorenzo zakončil testování na okruhu Jerez de la Fontera skvělým časem 1:39,464, který dosáhl na kvalifikačních pneumatikách. Lorenzo tak zaostal za pole position z Grand Prix Španělska o pouhých 0,062 sekundy, čímž potvrdil svou dobrou adaptaci na motocykl kategorie MotoGP.
„Dnes jsem se cítil o hodně lépe než včera, byl to dobrý testovací den,“ říkal Lorenzo na konci třetího dne testování. „Včera mě trochu bolelo tělo, bylo to kvůli mnoha kilometrům, které jsem najezdil den předtím. Dnes mi bylo lépe a vše se najednou dařilo. Na M1 jsem se cítil velmi pohodlný a během závodní simulace jsem měl velmi pozitivní dojmy. Časy na kolo jsou stále rychlejší a rychlejší a to znamená, že jdeme správným směrem. Přilnavost zadní pneumatiky je lepší, je to také díky novým pneumatikám Michelin. Jsem tedy spokojený. Musím říci, že jsem neočekával od simulace, že budu tak rychle jezdit. Bylo to nad mé očekávání. Můžu říci, že tohle byly opravdu velmi dobré testy a můj celkový dojem je samozřejmě lepší než po Sepangu. Máme ještě hodně práce, kterou je potřeba udělat, ale nálada v boxu je dobrá, profesionální. Jsem si tedy jistý, že před startem sezóny dosáhneme našich cílů. Těším se na leden a na testy v Sepangu, kde budu testovat nové díly v motoru, se kterými se pokusím být rychlejší.“
První seznámení s pneumatikami Bridgestone zažil v Jerezu Ital Valentino Rossi, který ovšem na konci třídenního testování již cítil bolest v jeho zraněném pravém zápěstí. Nicméně Rossi dokončil prakticky vše, co měl pro Jerez naplánované a domů nakonec odjížděl spokojený nejen on, ale i všichni inženýři, kteří ho závodními okruhy provázejí. Poslední den testování měl proběhnou simulační test závodu, který ovšem Valentino Rossi nedokončil, když ho zastavila právě bolest v ruce, kterou si zranil při poslední Grand Prix letošní sezóny.
„Chtěl jsem dnes zajet lepe, ale nebyl jsem kvůli ruce schopen. Dnes mě to hodně bolelo a neměl jsem tak žádnou sílu pro jízdu v těchto podmínkách. Zlomenina není dokonale zahojená a navíc jsem s rukou necvičil skoro měsíc, takže jsem to i trochu očekával. V každém případě jsme byli schopni dokončit náš program pro toto testování a navzdory dnešnímu dni si myslím, že to byl pozitivní test s pneumatikami Bridgestone. Samozřejmě máme ještě práci, kterou je na motocyklu potřeba udělat, aby správně fungoval s novými pneumatikami, ale když přemýšlím o prvních dvou dnech testu, musím potvrdit, že to bylo pozitivní. Nyní již víme na čem pracovat, abychom se dále zlepšovali. Rád bych využil tuto šanci také k tomu, abych velmi poděkoval celému týmu, mým mechanikům a všem od Yamahy, za jejich velké úsilí během celé sezóny. Vím, že je najdu na začátku roku 2008 se stejnou motivací, jestli ne dokonce s ještě větší jak kdy předtím. Děkuji každému člověku!“
Fiat Yamaha Team nyní vyrazí k zaslouženému odpočinku, který pro něj skončí lednovým testováním v Malajsii, na okruhu Sepang se pojede ve dnech 22. – 24. ledna 2008.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist