FB Corse: Start v šampionátu MotoGP posunut

Zástupce Dorny, ex-mistr světa půllitrů Franco Uncini, a tým FB Corse jsou si zajedno: "Projekt je ještě příliš mladý na to, aby mohl startovat v závodech světového šampionátu MotoGP".

Ze startu nového projektu FB Corse v závodech královské kubatury zatím sejde. To je resumé doposavadního testování úplně nového tříválce týmu FB Corse s jezdcem Garry McCoyem. 

Australský jezdec Garry McCoy absolvoval v úterý 20 kol - s černou kapotáži - na okruhu Ricarda Torma. Dnes, tedy ve středu, byl motocykl vybaven kvůli inspekci Dorny v zastoupení Franca Unciniho - už nalakovanou kapotáží.


Dnes absolvoval McCoy 40 okruhů. Tým FB pracoval hlavně na elektronice. Zajímavostí bylo, že kvůli tomuto testu přicestovaly do Valencie jak firmy Öhlins, tak i Bridgestone.
 
Tým FB Corse chtěl původně jet celý šampionát, nyní ale došli společně s Uncinim k názoru, že jsou potřeba ještě další testy a eventuální nástup do šampionátu bude v Jerezu. 

FB Corse bude testovat ještě i zítra, dnešní den nebyly zaznamenány žádné časy, neboť motocykl je ještě "příliš mladý"... 

Neoficiální zpráva ovšem uvádí, že nejlepší čas Garry McCoye byl na hranici 1.40 minuty, zatímco Dani Pedrosa zajel své nejrychlejší kolo při loňském finále v čase 1'32.778.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist