FB Corse: Garry McCoy pojede MotoGP

Po odřeknutí Johna Hopkinse podepsal Australan Garry McCoy smlouvu s týmem FB Corse pro kubaturu MotoGP.

5ti násobný vítěz závodů Grand Prix (2x - 125 ccm, 3x 500 ccm) a zkušený jezdec, který má za sebou celkem 139 startů v závodech Grand Prix, má za úkol z tohoto tříválce FB Corse udělat konkurence schopný motocykl. 

Australský veterán - 37 let - se vrací do světa MotoGP po 4 rocích, když jezdil na motocyklech Honda , Yamaha, Kawasaki, Aprilia a Ilmor a získal celkem 10 podiových umístění. Nejlépe se "kojotovi" dařilo v sezóně 2000, když nejenže na Yamaze týmu Red Bull Yamaha WCM třikrát vyhrál, ale v MS skončil v královské kubatuře na skvělém 5. místě. 


V letošním roce měl Garry McCoy jezdit závody světového šampionátu supersportů s motocyklem Triumph, ale těsně před testy v Portimao byl z týmu “ParkinGO Triumph BE1 Racingů "vynominován" a stál najednou na ulici bez motocyklu: "Řekli mně jasně, buď to podepíšeš, nebo to nech ležet. Přičemž plat ve smlouvě neodpovídal dojednané výši. A hned druhý den naskočil místo mě Jason di Salvo, takže tým se mnou vlastně vůbec nepočítal a jen mě několik týdnů držel v šachu", vzpomíná na události minulých tří týdnů hodně trpce Garry Mc Coy. 

Naposled jel australský jezdec, který vynikal hodně - tedy aspoň pro diváky - atraktivním stylem, kompletní sezónu závodů Grand Prix v roce 2003 na Kawasaki a potom ještě v roce 2004 tři závody na Aprilii a 2006 pak ještě absolvoval 2 starty s Ilmorem, ovšem bez valných úspěchů. 


"Je to fantastické, dostat znovu šanci jet závody MotoGP", doslova zářil po podepsání smlouvy  McCoy a dodal: "O týmu nevím sice skoro nic, ale to co jsem doposud viděl, zanechává ve mně velmi dobrý pocit. Převzít zodpovědnost za vývoj motocykl je sice hodně tvrdá práce, ale mě to vzrušuje. V dílně jsem viděl naše technické "ressource". Motor a šasí na mě udělaly prvotřídní dojem a na tom můžeme nyní stavět".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist