Fakta a čísla před Grand Prix Austrálie - 250 ccm

Před Grand Prix Austrálie se naskýtá zajímavý pohled i na čísla ze třídy čtvrtlitrů.

Fakta a čísla třídy 250 ccm:
* Honda i Aprilie zvítězili na okruhu Phillip Island celkem čtyřikrát, dvakrát poté továrna Yamaha.
* Po loňském závodě třídy 250 ccm na okruhu Phillip Island stanuli na pódiu pouze jezdci s motocykly Aprilia, bylo to jedinkrát, co se jim to v roce 2004 povedlo.
* Pokud Daniel Pedrosa nedokončí závod na Phillip Islandu na pódiovém umístění, bude to poprvé od jeho loňského vstupu do třídy 250 ccm, kdy nedokončil třikrát po sobě závod mezi nejlepší trojicí.
* Pokud Daniel Pedrosa vyhraje závod 250 ccm na okruhu Phillip Island, musí Casey Stoner získat více jak jeden bod, v opačném případě se totiž stane Daniel Pedrosa předčasně Mistrem světa.
* Pokud Casey Stoner zvítězí v Austrálii, bude to od roku 2002 poprvé, kde jezdec na Aprilii zvítězí ve třech po sobě jdoucích závodech Grand Prix. Naposledy pro italskou továrnu získal tento úspěch v roce 2002 Marco Melandri.
* Pokud Casey Stoner zvítězí v závodě, bude to poprvé kdy australský jezdec zvítězí v závodě 250 ccm v domácím prostředí.
* Casey Stoner oslaví v den závodu své narozeniny.
* Andrea Dovizioso zvítězil na okruhu Phillip Island v loňském závodě třídy 125 ccm, když velmi blízko jeho umístění byli i dva jezdci, se kterými sdílel nedávno pódium na okruhu Losail v Qataru – s Lorenzem a Stonerem.
* Sebastian Porto vládl loňskému závodu třídy 250 ccm poté, co startoval z Pole Positron a poté, co vytvořil nový rekord okruhu.
* Druhé místo Alexe De Angelise v loňském závodě třídy 250 ccm bylo jeho nejlepším výsledkem roku 2004, tedy roku, kdy vstoupil do třídy čtvrtlitrů.
* Randy De Punker ze svých čtyř startů na okruhu Phillip Island dokončil závod pouze v roce 2002 (6. místo), když z ostatních tří startů dvakrát nedokončil kvůli havárii.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist