Fakta a čísla před Grand Prix Austrálie - 125 ccm

Několik zajímavých čísel z nejslabší třídy před Grand Prix Austrálie.

Fakta a čísla třídy 125 ccm:
* Honda zvítězila na okruhu Phillip Island celkem sedmkrát, Gilera a Derbi jednou. Žádný jezdec na motocyklu Aprilia se ještě na Phillip Islandu neradoval.
* V Qataru poprvé ve své historii získala továrna KTM první dvě místa v závodě Grand Prix, stejná továrna se na stejném místě také poprvé v historii radovala po kvalifikaci z toho, že má v první řadě trojici svých motocyklů.
* Mika Kallio zatím nikdy nedokončil závod na okruhu Phillip Island. V letech 2002 a 2003 havaroval, v roce 2004 nedokončil závod pro poruchu motocyklu.
* V posledních letošních pěti závodech dojel Mika Kallio vždy buď na prvním nebo druhém místě.
* Dobře si na Phillip Islandu nepočíná ani druhý z adeptů na světový titul – Thomas Lüthi, který v roce 2002 nedokončil po havárii závod, v roce 2003 skončil šestnáctý a v roce 2004 dokonce až devatenáctý.
* Pokud Gabor Talmacsi nezvítězí v Austrálii, prodlouží se rekordní šňůra jednotlivých vítězství. Již by to bylo 52 závodů bez toho, aby nějaký z jezdců zvítězil ve třídě 125 ccm ve dvou po sobě jdoucích závodech. Naposledy se to podařilo Arnaudu Vincentovi, který v roce 2002 zvítězil v Doningtonu a hned poté na Sachsenringu.
* Manuel Poggiali skončil v loňském roce na pódiu třídy 250 ccm. V roce 2002 zvítězil v Austrálii v závodě třídy 125 ccm, což bylo naposledy, kdy v nejslabší třídě stál na nejvyšším stupni cílového pódia.
* Mike Di Meglio skončil v loňském roce v závodě třídy 125 ccm na osmém místě, ovšem je to nejlépe umístění jezdec loňského závodu z těch jezdců, kteří v nejslabší třídě jezdí i v letošní sezóně. Všichni jezdci od prvního do sedmého místa loňského závodu 125 ccm totiž buď přestoupili do třídy 250 ccm nebo ukončili své působení v Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist