Ezpeleta usiluje o to, aby zachránil sezonu a zájem fanoušků

Nikdo netušil jak bude úvod roku 2020 pro všechny komplikovaný. Celosvětová zdravotní situace není ve spojení s koronavirem v nejlepší kondici a to má samozřejmě vliv na vše. Mistrovství světa silničních motocyklů sezonu odstartovalo v Kataru, ale jen s týmy Moto3 a Moto2, protože týmy MotoGP už do Kataru neměly přístup. Teď se odkládá jedna Grand Prix za druhou a je otázkou zda skutečně květnový Jerez bude tím závodem, který sezonu zahájí. Zatím to tak ale nevypadá, jelikož se situace mění každou hodinu a současný vývoj ve Španělsku tomu rozhodně nenapovídá.

Od víkendu v Kataru došlo k řadě změn v kalendáři světového šampionátu. Velké ceny Thajska, Texasu a Argentiny přesunuli na závěr sezony, která nyní končí posledním listopadovým víkendem ve Valencii. Pokud ale bude třeba další odklady a změny termínů, tak se sezona může protáhnout do prosince nebo klidně až do ledna 2021. Cílem Dorny je odjet všech 19 Grand Prix, aby byl světový šampionát světovým šampionátem musí být odjeto minimálně třináct Grand Prix.

„Od momentu, kdy začala celá situace s konoravirem jsme dodržovali nařízení jednotlivých vlád, byli v úzkém kontaktu s promotéry závodů v Texasu a Argentině, a když úřady řekly, že to možné není, oslovili jsme promotéry ostatních Grand Prix, abychom vyjednali odklad a toho jsme také docílili,“ uvedl Carmelo Ezpeleta, šéf Dorna Sports, v rozhovoru pro motogp.com.

„Teď je přepracovaný kalendář plně v pořádku pokud vše půjde jak má. Jak už jsem uvedl během tiskové konference v Kataru, naší představou je absolvoval letošní šampionát s kompletním počtem závodů. To je náš cíl. Pokud dojde k nepředvídatelným událostem, vše bedlivě sledujeme a jednáme s místními vládami a především promotéry.“

„Zůstáváme v úzkém kontaktu jak s FIM, tak IRTA, všemi týmy a pochopitelně samotnými promotéry. V dané chvíli se snažíme udělat maximum proto, abychom všem vyhověli.“ Jedním z důvodem proč udržet sezonu kompletní a jet v předem plánovaných destinacích je neztratit zájem fanoušků. „Očekáváme fantastickou sezonu. Víme, že bude úžasná a čekáme na to, aby již co nejdřív začala.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Asenad přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist