Ex-závodní šéf Yamahy Furusawa kritizuje Ducati

Japonec Masao Furusawa dovedl Yamahu s Rossim k velkým úspěchům. Co si on myslí o dvou rocích Rossiho u Ducati.

Dřívější šéf závodního oddělení Japonec Masao Furusawa je velmi rád, že se jeho oblíbenec Valentino Rossi vrací k Yamaze: "Myslím si, že Valentino je stále ještě konkurenceschopný", říká Furusawa, který odešel koncem roku 2010, tedy ve stejnou dobu jako Rossi, od Yamahy.
"Očekávám už dopředu velký souboj mezi ním a Jorgem Lorenzem a zároveň to vidím jako velký problém pro Yamahu. Nevidím totiž v týmu žádnou osobnost, která by tuto situaci dokázala zvládnout. A s přibývajícími závody během sezony se bude situace v týmu ještě zhoršovat", je názoru zkušený Japonec.

Furusawa se dále vrací k Rossiho závodění za Ducati Corse 2011 a 2012: "Nečekal jsem, že Valentinovy výsledky budou tak špatné. Byl jsem přesvědčen o tom, že ve své druhé sezoně u Ducati bude slavit aspoň nějaké úspěchy. Nedovedu si prostě představit, že by se Valentino dostal do situace, kdy se prostě vzdá. Velmi mě také překvapilo, že Ducati s tak precizním jezdcem nepostoupila vůbec kupředu. Celý projekt byl ale zničen technickými problémy. Navíc nefungovala komunikace mezi zúčastněnými osobami na tomto projektu. Jeden druhému přestal prostě věřit. Takže to nebyla pouze otázka techniky. Byl to dokonalý zmatek. Ale základy neúspěchu celého projektu je třeba hledat u nejvyššího managementu Ducati. Tedy Preziosim počínaje".
Jen pro vysvětlenou: Konstruktér Filippo Preziosi byl totiž zároveň i generálním manažerem Ducati Corse. Nad ním už byli výše postaveni pouze Claudio Domenicali a od Audi na svém postu potvrzený CEO-Ducati Gabriele del Torchio.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist