Espargaró neměl štěstí, po kontaktu s Petruccim závod nedokončil

Španělský závodník týmu Suzuki Aleix Espargaró po Le Mans nedokončil ani závod v italském Mugellu. Talentovaného závodníka poslal k zemi Danilo Petrucci hned v úvodu závodu a pro Espargara bylo po nadějích zajet reparát za Francii, kde jej zase zradila technika. V neděli ale Suzuki přeci jen měla důvod k oslavě, když Maverick Viñales získal zatím nejlepší umístění v podobě sedmého místa v cíli.

Protože Aleix Espargaró v Mugellu nebodoval, patří mu v mistrovství s jednatřiceti body průběžně jedenáctá příčka. Nováček Maverick Viñales má na kontě šestatřicet bodů a je průběžně devátý. „Není toho moc, co bych řekl. Bylo to v samotném úvodu závodu, když jsem dostal ránu. Je to škoda, protože Petrucci udělal chybu a tím mi zabránil, abych dál pokračoval v závodě,“ uvedl po závodu Aleix Espargaró, který měl jen dva týdny po operaci šlach prstu pravé ruky.

„Po celý víkend jsem bojoval s bolestmi, ale i přesto se nám podařilo nalézt dobré nastavení. V zahřívacím tréninku jsem zajel víc kol a bolelo to méně, tak jsem si před závodem věřil. Máme teď v poslední době nějakou smůlu, ale doufám, že už je to za námi a v Barceloně nám bude přát štěstí. Budu tam doma a rozhodně bych rád zaznamenal pozitivní výsledek nejen pro sebe, ale pro tým a výrobce, kteří mě pokaždé velmi podporují,“ dodal Španěl.

Ital Danilo Petrucci, který s Ducati Desmosedici týmu Octo Pramac Racing dokončil závod na deváté pozici, k incidentu s Espargarem poznamenal: „Moc mě mrzí kontakt s Aleixem. Bohužel tam došlo k problému s převodovkou, což prodloužilo moji brzdnou dráhu a už jsem prostě nedokázal zabránit kontaktu. Chápu, že se teď hodně zlobí a omlouvám se mu za to. Telemetrie ale jasně poukazuje na to, co jsem řekl.“

Oba jezdce týmu Suzuki Ecstar trápí nedostatečná maximální rychlost, výkon motoru. Před jejich domácím podnikem v Katalánsku teď ale mají oba dostat mnohem výkonnější jednotky. Spekulovalo se, že nový motor bude Suzuki testovat až v pozávodním testu, ale jak to tak vypadá, tým nové motory nasadí hned od pátečních tréninků. V Japonsku už motor absolvoval zátěžové zkoušky a rovněž byl vyzkoušen přímo v akci testovacím jezdcem Nobu Aokim. Vše naznačuje, že se má jednat o vysoce konkurenceschopnou jednotku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist