Enea Bastianini pojede v roce 2023 v továrním týmu Ducati

K továrnímu týmu Ducati se příští rok připojí Enea Bastianini, který tak nahradí Jacka Millera. Tým zprávu oznámil v pátek odpoledne. Dlouho váhal mezi ním a Jorge Martinem, který rovněž zajížděl velmi dobré výsledky. Na italské motorce tak v sezóně 2023 pojedou dva závodníci italské národnosti.

Ducati se týden před Velkou cenou San Marina rozhodla, koho posadí na druhou tovární motorku vedle Francesca Bagnaiai. Během pátečního setkání v Bologně zvolila rovněž italského rodáka Eneu Bastianiniho, který po celou sezónu na dálku o místo v továrně bojoval s Jorge Martinem. S jezdcem stáj podepsala dvouletý kontrakt.

Zatímco Martin má sedm kol před koncem sezóny na svém kontě pouze jediné vítězství, Bastianini vystoupal na nejvyšší příčku už třikrát. To bylo zřejmě zásadním faktorem při rozhodování, koho Ducati na svou tovární motorku posadí. Nehledě na to, že Bastianini je stejně jako jeho nový týmový kolega Francesco Bagnaia Ital.

„Jsme nadšení, že se k nám příští rok Bastianini připojí. Enea je velmi talentovaný jezdec, který v posledních dvou letech opravdu vyspěl. Ve svém debutovém roce v MotoGP si dojel pro dvě pódia a letos získal v Kataru, USA a Francii vítězství. Jsme přesvědčeni, že je připravený udělat další krok kupředu a být favoritem v každém závodě,“ uvedl Gigi Dall’Igna.

Jorge Martin tak zůstane po boku Johanna Zarca u Pramac Racing, k dispozici však bude mít plnou tovární podporu. „Nebyla to jednoduchá volba. Enea a Jorge jsou oba velmi rychlí a mladí jezdci,“ nechal se slyšet Gigi Dall’Igna.

„Jsem nadšený, že budu oblékat barvy tovární Ducati. Vždy to byl můj sen, který se nyní stává skutečností,“ řekl Bastianini. „Za poslední dva roky jsem se toho v MotoGP spoustu naučil a věřím, že se budu nadále zlepšovat. Rád bych poděkoval Claudiovi, Gigimu, Paolovi a Davidovi za jejich důvěru a tuhle neuvěřitelnou příležitost. Rád bych také poděkoval Nadie a celému Gresini Teamu za obrovskou podporu, která se mi od nich dostává.“

Gresini Racing nahradí Eneu Bastianiniho Alex Márquez, který v současné době jezdí v LCR Hondě. Jeho týmovým kolegou bude Fabio Di Giannantonio.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist