Ellison očekává v Aragonu velký časový skok

James Ellison se chce při následujících testech CRT v Aragonu zaměřit poprvé na dosažené časy a očekává, že se bude pohybovat v blízkostí ostatních Aprillií.

Ačkoliv se James Ellison po svém prvním testu CRT v Jerezu vyjadřoval pouze v samých chvalozpěvech o svém novém motocyklu Aprilia CRT, tak ale rychlý minulý týden rozhodně nebyl. To by se ale mělo příští týden dle jeho vlastního názoru velmi rychle změnit, když bude zase testovat, tentokrát v Aragonu. V Jerezu totiž ztratil celých 2,2 sekundy na Randyho de Punieta, který jel na stejném motcyklu. "Minulý týden to byl pouze takový Shakedown test, šlo tedy vlastně o to, abych ze sebe oprášil zimní pavučiny a aby se tým poznal dohromady, neboť budeme mít k dispozici úplně nový motocykl", řekl pro MCN James Ellison.
Proto byl britský jezdec spokojen i se svými dosaženými časy, ovšem nejezdil rozhodně naplno a měl také na svém motocyklu místo karbonových brzd normální kovové: "Potenciál motocyklu je obrovský. Pokaždé, když jsem vyjel z boxu, tak jsem se učil vždy něčemu novému. Hodně pozitivní bylo, že když jsem poslední kolo "runu", tak jsem ten další mohl začít se stejným časem, s jakým jsem předtím končil", vysvětlil Ellison.

Aragon vidí britský jezdec jako první pořádný test, když Jerez bral jako warm-up: "Byl bych zklamaný, pokud bych cestoval z Aragónu s tím, že jsem se nepříblížil časově ostatním jezdcům CRT".
Proto je jeho cíl pro Aragon úplně jiný, než byl pro Jerez. Ellison se chce příští týden soustředit na dosahované časy: "Bude to ten správný test. Nyní v Jerezu jsme toho moc nevyzkoušeli, neboť jsem musel hodně času věnovat tomu, abych se znovu dostal do tempa. Ovšem v Aragonu se už budeme zabývat dosaženými časy".
Testy v Aragonu se konají 8. až 9. března a kromě týmů CRT s motocykly Aprilia, tedy Aspar Aprilia CRT - Randy de Puniet, Aleix Espargaro, Speed Master CRT - Mattia Pasini, Paul Bird Racing CRT - James Ellison a Ioda Racing CRT - Danillo Petrucci, by se jich měl poprvé zúčastnit i tým Gresini Honda CRT - Michele Pirro. Ten bude mít k dispozici šasí FTR do kterého bude zabudován motor Honda od ladičské firmy Ten Kate.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist