Elit-Honda-Team: Financne jeste neni za vodou

Majitel tymu Daniel Epp zaril po Lüthiho vitezstvi jako slunicko. “Konecne”, radoval se Svycar.

Uspesny obchodnik s nahradnimi dily pro automobily se sidlem v Praze mezitim uz zacal spradat plany pro rok 2006. Tedy zadna rec o tom, ze uz se dale nebude v tomto druhu sportu pohybovat. “Pokousim se, aby byla sezona 2006 financne zajistena. Neni totiz zadnym tajemstvim, ze letosni rozpocet 700 000 Euro je sponzory zajisten jen zcasti. Diky nejnovejsim Tomovym uspechum a take diky velmi dobre medialni odezve jsme se dostali do podvedomi verejnosti v tom nejlepsim svetle i jako velmi dobry tym, ktery nema zadne financni problemy. To ale neodpovida skutecnosti. Napis Elit neni sice na Tomove motocyklu skoro k videni, financuje ovsem Lüthiho zavodni cinnost z hodne velke casti. To znamena, ze to platim ja ze svych vlastnich penez”, rika dale svycarsky obchodnik. “V pristich mesicich se ukaze, zda dosavadni sponzori jsou pripraveni zvednout nas rozpocet na 1 milion Euro, nebo budeme muset hledat nove sponzory”, dodava dale majitel tymu Elit.
Daniel Epp ma s Lüthim smlouvu i na rok 2006. Soucasny druhy muz kubatury stopetadvacitek neni ovsem zdaleka nejakym bohatym muzem, jeho mesicni plat je na hranici 2000 svycarskych franku, s premiemi za uspesne zavody by se mohl dostat az na rocnich 50 000 franku.
Mimochodem, Thomase cekalo pri jeho prijezdu do domova v Lindenu v 5 hodin rano hodne lidi, mistni reznik opekal zadarmo klobasy a pro fanousky z celeho Svycarska byla pripravena dokonce slavnostni chata.
Sef konstrukter KTM, Harald Bartol, neskryva, ze by rad videl Thomase v roce 2006 na tovarnim oranzovem motocyklu. “Chceme dodat v pristim roce nase motocykly i do jinych tymu, u kterych je odpovidajici technicke zazemi. A to je urcite pripad staje Elit kolem zkuseneho Seppa Schlögla. Navic by nemecky mluvici pilot pasoval perfektne do naseho konzeptu”, rika dale byvaly jezdec Grand Prix. Na toto tema odpovida Daniel Epp nasledovne: “Planujeme sice dale s Hondou, ale jsme pripraveni hovorit s potencionalnimi zajemci”.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist