Elit Caffe Latte - závod

Rekonvalescent Tom zrychluje, Sandro bohužel opět upadl - Tom Lüthi obsadil v dnešním závodu 8. místo, Sandro Cortese závod po pádu nedokončil.

Tom dokonale naplnil svá předsevzetí a z 15. místa výborně odstartoval. Ve výjezdu z první zatáčky již figuroval v první desítce. Startovní pole se ale záhy roztrhalo: vpředu všem odjel prozatímní letošní suverén Bautista a nikým neohrožován si dojel pro své letošní druhé suverénní vítězství. Ze soubojů ve skupině za ním vyšel vítězně Kallio, před dvojicí pilotů na Apriliích Gadeou a Pasinim. Za nimi již dojela do cíle skupina s Thomasem na celkovém 8. místě:
„Dnešního umístění si velmi cením, protože jsem mi podařilo zajet závod v dobrém tempu, jen s malým odstupem za první skupinou. Bolest již necítím, ale vzhledem k tomu, že jsem kvůli hojení nemohl trénovat, nemám ještě potřebnou sílu. Věřím, že pro další GP budu fyzicky zcela v pořádku a rychlostně budu patřit do vedoucí skupiny.“
Sandro Cortese se v prvním kole po startu posunul do bodované patnáctky, ale závod pro něj skončil bohužel hned ve třetím kole:
„Upadl jsem po souboji s Olivem, který mě v levé zatáčce podjel a vytlačoval ven. Došlo ke kontaktu, který jsme oba neustáli a upadli. Je to pro mě velmi smolný úvod sezóny. Pozitivní ale je, že svými výkony patřím do první patnáctky, což věřím potvrdím hned v příštím závodu.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist