Elit Caffe Latte - kvalifikace

Jsme o krok dále než v Jerezu, na nejrychlejší to však zatím nestačí - Do zítřejšího závodu odstartuje Tom Lüthi z 15. a Sandro Cortese ze 17. místa.

Tom již nemá své zranění bolestivé a nelimituje ho v pohyblivosti, ale ještě nemá sílu v okolních svalech. Je to však mnohem lepší než v Jerezu:
„Bolest už necítím, ale nemohl jsem trénovat, a tak mám ještě v postiženém místě oslabené svaly. Včera jsem jel na standardním rámu, jako v Jerezu, dnes ráno nám však tato motorka přestala dobře fungovat, a tak jsem přesedlal na druhý motocykl, který je postaven na továrním rámu a odjel na něm kvalifikaci. Zde máme ještě rezervy v nastavení. Jinak jsem jel opravdu na maximum, včerejší čas jsem zlepšil o vteřinu, ale na špičku to nestačilo. Dokázal jsem ale zmenšit odstup od prvního na 1,4 sekundy, což je oproti včerejším více než dvěma vteřinám pozitivní. Dalším pozitivem je to, že jsem své časy zajížděl naprosto sám, na rozdíl od některých pilotů v kvalifikaci přede mnou. Ke spokojenosti je ale zatím velmi daleko, zítra bych se chtěl propracovat do první desítky a v další GP věřím budu již v dobré kondici.“
Sandro Cortese zajel na své možnosti dobrou kvalifikaci, zaostal jen o 0,35 vteřiny za Tomem. Sandro podobně jako Tom dokáže v závodu zrychlit, a tak by mohl získat ve svém 2. závodu za náš tým první světové body:
„S kvalifikací jsem celkem spokojený, můj výkon i čas mi dává oprávněné naděje na bodované umístění v závodu. Věřím, že se nebude opakovat smolný Jerez, kdy jsem po souboji upadl v poslední zatáčce závodu z 11. místa. Důležitý bude start, kde bych se chtěl posunout dopředu a dále se udržet ve skupině o 10. místo.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist