Elias zůstane sám

Majitel týmu LCR Honda Lucio Checchinello chtěl na několik závodů a také na testy do Mugella angažovat do svého týmu druhého jezdce, kterému by dal k dispozici náhradní motocykl od Toniho Eliase.

Jelikož výsledky mistra světa kubatury Moto2 z roku 2010 Toniho Eliase zůstávají hodně za očekáváním - až 12. místo průběžně a pouhá tři umístění v Top10, když nejlépe dojel malý Španěl jako 8. v Silverstone - a jelikož týmový majitel Lucio Cecchinello chtěl udržet dosavadní sponzory a především ty nové - např. český pivovar Effenbert - v dobré náladě a při chuti, nebylo jiné možnosti, než zkusit angažovat do týmu LCR Honda druhého pilota.  
"Pomocí druhého jezdce by jsme byli schopni udržet dosavadní sponzorské smlouvy na té úrovni, kterou potřebujeme. Pouze v případě deštivého závodu by nastal problém, neboť při systému flag-to-flag race by žádný z jezdců neměl k dispozici druhý motocykl", říká ex-vítěz závodů Grand Prix Lucio Cecchinello.  

Vyhlédnutým pilotem byl Američan John Hopkins, tento Cecchinellův plán ale bohužel nevyšel. Týmový manažér Rizla-Suzuki Paul Denning totiž využil nabídku týmu LCR na zvýšení tlaku u Suzuki a Japonci museli kapitulovat a Hopperovi umožnit absolvovat jak testy v Mugellu, tak pro něho zajistit wild card k nám do Brna a vyloučeny nejsou ani další Hopkinsovi starty s motocyklem Suzuki, který normálně jezdí japonský testovač Nobu Aoki.

"Škoda, že to nevyšlo", rekapituluje hodně smutně Lucio Cecchinello: "Ale kromě Johna nevidím žádného jiného pilota z jiných kubatůr a závodních seriálů - ovládat tyto 800-vé rakety a porozumět jím, není totiž vůbec jednoduché- , který by byl schopen pravidelně získávat v MotoGP pozice mezi 10. a 15. místem. A všechno ostatní je z hlediska reklamy úplně o ničem a nemá vůbec smysl". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist