Elias místo Barbery i v Indy

Mistr světa Moto2 z roku 2010 Toni Elias zcela podle očekávání pojede v týmu Pramac Ducati i v následujícím závodě MotoGP v Indianapolis místo zraněného Hectory Barbery.

Návrat Hectora Barbery se dá očekávat nejdříve při našem závodě na Masarykově okruhu v Brně, tedy týden po závodě v Indianapolis. Elias jel za svého krajana na okruhu Laguna Seca, musel ale při vyhýbání se upadnuvšímu Michele Pirrovi v 1. kole do kačírku - společně s Randy de Punietem - a při dotahování ztráty pak bohužel havaroval.
Zkušený 29-letý španělský pilot má na svém kontě celkem 97 závodů v kubatuře MotoGP (v GP celkově dokonce 206), z toho jedno vítězství - Portugalsko 2006 - a dalších 5 umístění na podiových stupních, mj. dojel také se satelitním motocyklem Alice Ducati jako druhý u nás v Brně - 2008 za Rossim s Yamahou a o rok později třetí - ovšem na satelitním motocyklu Gresini Honda - opět za Rossim a tehdy i za Pedrosou.
Malý sympatický pilot z Manresy jezdil letos v týmu Aspara kubaturu Moto2, ale s týmem se rozešel po GP v Mugellu - patřilo mu až 15. místo a na svém kontě měl pouhých 34 bodů.  

Nyní čeká Toni Elias na volné místo v seriálu MotoGP a zatím tedy bude už podruhé hostovat ve svém bývalém týmu, kde jezdil už v sezoně 2008, tehdy se ale tým jmenoval Alice Ducati.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist