Elena Myers pojede jako první žena s motocyklem MotoGP

Příští čtvrtek před závodem Grand Prix v Indianapolis bude smět 17-letá Američanka Elena Myers absolvovat několik kol s motocyklem Suzuki kubatury MotoGP.

Příští čtvrtek 25. srpna přesně ve 12.45 hodin  nastane pro jezdkyni mistrovství USA supersportů Elenu Myers její velký okamžik. Teprve 17-letá závodnice z Kalifornie bude smět v předvečer závodu Grand Prix Indianapolis vyzkoušet ježdění na motocyklu Rizla Suzuki. "Nemám prostě slov, tak jsem vzrušená", doslova vykřikla Myers po obržení této senzační zprávy, jinak tato jezdkyně závodí za tým Suzuki ScoopFans v AMA-Supersport.
Už vloni se mohla talentovaná blondýnka aspoň posadit na motocykl Suzuki GSV-R a a nyní na něm bude moci absolvovat několik okruhů na trati Grand Prix Indy.
"Už v loňském roce jsme o tom mluvili, bohužel k ježdění nedošlo a já se mohla na motocykl pouze posadit. Ale už tenkrát bike ke mně skvěle pasoval", vzpomíná Myers na loňský rok.
Tato Kaliforňanka byla v roce 2010 první ženou, které se podařilo vyhrát silniční závod pořádaný AMA. V tomto roce je Myers na pátém místě "Pro Supersport West Division", ačkoliv dva závody kvůli zranění musela vynechat.

Týmový šéf Suzuki Paul Denning vysvětluje celou záležitost následovně: "Potěšilo nás, že jsme mohli dát Eleně tu možnost, aby se ještě lépe seznámila s motocyklem MotoGP. Elena je hodně talentovaná, a ne jen v porovnání s jinými děvčaty. Tuto novou verzi motocyklu Suzuki GSV-R mohli doposud vyzkoušet pouze Bautista, Hopkins a Nobu Aoki. A nyní tedy Elena! Ona bude, aspoň co vím já, první ženou, která pojede na závodním motocyklu MotoGP o objemu 800 ccm. Doufám, že si tuto novou zkušenost užije!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist