Edwardsovy zkušenosti oživily projekt Suter-BMW

Nepopiratelné a obrovské zkušenosti rutinéra Colina Edwardse by měly projekt CR konstruktéra šasí Eskila Sutera s motorem BMW přivést k úspěchům.

Švýcarský konstruktér šasí Eskil Suter si je jistý, že Colin Edwards posune vývoj motocyklu Suter-BMW díky svým zkušenostem a znalostem továrního motocyklu Yamaha hodně dopředu. Americký pilot testoval minulý týden motocykl Suter s motorem BMW svého nového týmu NGM Forward Racing v Jerezu a byl tak jediným jezdcem s motocyklem CR, který zajížděl rychlejší časy než nejlepší piloti s motocykly kubatury Moto2. Předtím na tomto motocyklu Suter-BMW jezdili Mika Kallio, Damian Cudlin a Carmelo Morales, ale žádný z nich by nedokázal se 37-letým Edwardsem držet krok.
"Myslíme si, že Colin bude pro nás tou největší možnou pomocí, neboť on zná aktuální stav továrních motocyklů a ví, jak vše běží. To nám doposud chybělo, neboť Mika Kallio nám sice předal své zkušenosti, které nasbíral s motocyklem Ducati, ale tehdy jsme ještě neznali aktuality od továrního motocyklu Yamaha. Nyní nám ale tyto vědomosti pomůžou a my se musíme pokusit je převést na závodní trať. Colin prostě bude pro tento náš projekt obrovským přínosem", říká Eskil Suter pro Motorcycle News.
Samotný Colin Edwards, o němž je známo, že si nebere před ústa servítky, řekl po svém prvním testu s motocyklem Suter-BMW týmu NGM Forward Racing bez vytáček: "Pokud bychom nyní vyrazili s tímto motocyklem do závodu MotoGP, tak by to byla opravdová katastrofa, to vím na 100%".

37-letý Edwards, mistr světa superbiků 2000 a 2002 s motocyklem Honda a 2011 celkově devátý v MS s motocyklem Yamaha Tech3, bude v příštím roce nejvíce prominentním jezdcem MotoGP s motocyklem Claiming Rule. Tento Texasan má více závodních a testovacích zkušeností než všichni ostatní jezdci CRT dohromady. 

Druhý den testů se Edwards zlepšil na okruhu Circuito de Jerez o 1,3 sekundy na konečný čas 1:42,6. Ovšem sám dobře ví, že musí najít ještě dalších 1,5 sekundy, vždyť Randy de Puinet jel s CR-Aprilií 1:41,2. A samotný Edwards stál s motocyklem Yamaha Tech3 při Grand Prix Jerez časem 1:39,895 na osmé místě gridu.  

Největším problémem týmů s motocykly CR je totiž čas, který jim běží hodně rychle. Nejpozději za 1.5 měsíce musí být motocykly připraveny k odeslání do Sepangu k prvním testům. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist